Hys tenbult coaching 0708

11 maart 200800:00

Door Joep Meijsen

Hijs: afscheid van Tenbult

Andy Tenbult staat volgend jaar niet meer in de bank bij Den Haag. Enkele dagen na de uitschakeling van de ploeg in de halve finales van de play-offs maakte Hijs bekend het contract met de Nederlandse-Canadees niet verlengen.

Daarmee komt alweer na enkele maanden een einde aan de samenwerking tussen de voormalige international en de ambitieuze eredivisionist. Tenbult nam na de kerst het roer over in Den Haag na het ontslag van Alan Jacob. Hij liet hiervoor een meerjarig contract in Groningen lopen. Hijs plaatste zich onder Tenbult eenvoudig voor de play-offs, maar werd daarin met 4-1 geklopt door Heerenveen.

‘Het bestuur van HYS vindt dat Tenbult goed gepresteerd heeft, echter op bepaalde technische/tactische vlakken was er een verschil in visie', zo meldt de club in de officiële mededeling over het niet verlengen van het contract. De club gaat nu op zoek naar een coach voor het nieuwe seizoen. Den Haag werd voor het seizoen maar nipt behouden voor de eredivisie. Mede dankzij een financiële injectie van een geldschieter werd voor het eerst in vele jaren meegedaan om de prijzen.

Tenbult werkte eerder onder meer bij Groningen, Geleen, Utrecht en Nijmegen. Daarvoor was hij vele jaren actief als speler in de Nederlandse competitie.