2 juli 200800:00

Door Joep Meijsen

Hijs completeert de aanval

Den Haag breidt de selectie uit met de 29-jarige forward Matt Reid. De Amerikaan speelde afgelopen vier seizoenen grotendeels voor de South Carolina Stingrays in de ECHL en is de laatste buitenlandse aanwinst van Hijs voor de aanval.

Reid is afkomstig uit Massena in New York en bracht vorig jaar in 38 wedstrijden vijftien goals en dertien assists op zijn naam voor de Stingrays. Onenigheid over ijstijd leidde vorig jaar halverwege het seizoen tot zijn vertrek bij South Carolina. Hij was op dat moment de nummer vijf op de topscorerslijst en de nummer twee in doelpunten.

De aanvaller kreeg zijn belangrijkste ijshockeyopleiding bij Clarkson University, alvorens hij de overstap maakte naar het profijshockey. Daar speelde hij eerst drie seizoenen voor de Pee Dee Pride, waarna hij een seizoen deelde tussen de Florence Pride in de ECHL en de Britse competitie. Na een tweede kort uitstapje naar Groot-Brittannië kwam hij uiteindelijk bij de Stingrays terecht.

Het seizoen 2006-07 was zijn relatief zijn productiefste jaar. Hij pikte toen in 48 wedstrijden 29 goals en 31 assists mee. Dat seizoen kwam hij ook kortstondig uit voor teams in de American Hockey League. Hij wordt vooral geprezen vanwege zijn tomeloze inzet op het ijs, zijn neus voor doelpunten en zijn sterke spel op de powerplay.

Reid speelde in het verleden al samen met John Hecimovic. Andere uit de Nederlandse competitie bekende oud-teamgenoten zijn Brendan Bernakevitch en Likit Andersson. ‘We zijn enorm blij dat Matt Reid besloten heeft bij ons te komen spelen., de meeste teams in Europa zouden blij zijn met deze aanwinst. Aanvallend zijn we nu klaar, nu nog minimaal twee verdedigers aantrekken en het team staan', aldus general manager Rene van der Kooij.