Hys wurm stare close 1213

16 december 201222:52

Hijs Den Haag wint in Herentals

Hijs Den Haag boekte een nuttige 3-6 zege in Herentals. Daarmee blijft Den Haag qua verliespunten op gelijke hoogte met Tilburg Trappers. De wedstrijd tussen Amsterdam en Friesland werd na 34 minuten definitief gestaakt wegens problemen met het ijs.

Den Haag kreeg de overwinning niet cadeau van Herentals. De Belgen namen in de eerste periode tot tweemaal toe een voorsprong. De gebroeders Morgan wisten beiden te scoren. Nico Sachetti zorgde voor het enige Haagse doelpunt in de eerste twintig minuten, waardoor Hijs ging rusten met een 2-1 achterstand.

In de tweede periode stelde Den Haag orde op zaken. Halverwege de periode bracht Ronald Wurm zijn ploeg op gelijke hoogte. Een paar minuten later scoorde Raphael Joly en Eddie Delgrosso snel achter elkaar, zodat Hijs kon genieten van een 2-4 voorsprong. In de slotfase van de periode vond er nog een flinke opstoot plaats op het ijs. Nadat de rook was opgetrokken, mochten maar liefst vier spelers de douche opzoeken. Voor Hijs kregen Jasper Kick en Nick de Jong een game misconduct, voor Herentals kregen Vincent en Bill Morgan dezelfde straf.

Dat was voor de thuisploeg een harde klap. Herentals miste Kevin Undershute wegens een blessure en nam dit weekend al eerder afscheid van Greg Eskedjian.

Aan het begin van de derde periode maakte Herentals toch de snelle aansluitingstreffer via Matt Crowell. Een eventuele comeback werd snel afgekapt door de tweede treffer van Sachetti. Het slotakkoord was voor Wurm die ook zijn tweede van de avond wist te scoren: 3-6.

In Amsterdam werd er slechts 34 minuten gespeeld. Bij een 0-2 voorsprong voor Friesland Flyers, moest referee Tim Tzirtziganis de wedstrijd staken wegens problemen met het ijs. Friesland leidde dankzij treffers van Jeffrey Martens en Jerry Pollastrone. Vorige maand werd er in Amsterdam ook al een wedstrijd voortijdig gestaakt wegens het slechte ijs. Het is nog niet bekend wat er met de resterende speeltijd gaat gebeuren.