Hys selivanov stare 0910

23 oktober 201122:29

Door Joep Meijsen

Hijs en Caps met lege handen

Den Haag en Turnhout begonnen allebei goed aan het toernooi om de Continental Cup in Hongarije, maar staan aan het eind van het toernooi met lege handen. Dunaujvaros gaat naar de derde ronde in Denemarken.

Daarmee is het Europese sprookje voor de beide teams uit de gecombineerde Nederlands-Belgische liga voorbij. Op de slotdag van het toernooi won Hijs met riante cijfers van het Spaanse Jaca, terwijl Turnhout hard onderuit ging tegen de gastheren. Het waren daardoor de Hongaren die als laatste lachten.

Vooral bij Den Haag zullen de druiven zuur zijn. De prima winst in de openingswedstrijd kreeg op zaterdag een vervolg met een onverwacht verlies tegen Turnhout. De Belgische landskampioen had daarmee plotseling plaatsing voor Denemarken in eigen handen, maar verspeelde dit in de slotwedstrijd van het toernooi.

Den Haag maakte nog iets van de slotdag, waarop de kans op kwalificatie al niet groot meer was, door een 11-1 overwinning op Jaca. Alexander Selivanov nam drie goals en twee assists voor zijn rekening, TJ Caig had twee goals en drie assists, terwijl ook Matt Korthuis twee keer het net wist te vinden. De overige Haagse goals kwamen op naam van Joey Verreijen, Jan Jaap Natte, John Gordon en Marcel Bruinsma.

De ploeg van speler-coach Aleksandr Selivanov kon daarna niet anders dan afwachten hoe de slotwedstrijd zou aflopen. Als alle stukjes op hun plaats vielen, was er voor de Haagse ploeg nog een plek in Denemarken mogelijk, maar die illusie vervloog al snel. Turnhout op zijn beurt kwam via een goal van Marek Ziarny nog op voorsprong, maar incasseerde daarna negen tegendoelpunten op rij, waaronder vier op de powerplay in de tweede periode.

De eindsprint met drie goals in de laatste vijf minuten, van de sticks van Ryan Warsofsky en Valerijs Filimonovs (2) van Turnhout kwam daarna te laat.