Hyc vs trappers faceoff 1112

16 oktober 201123:32

Hijs en Tilburg winnen in België

Het is nog wachten op de eerste overwinning van een Belgische ploeg op een andere Nederlandse club behalve Amsterdam. Zondag ging Herentals ruim onderuit tegen Tilburg Trappers, terwijl Turnhout het spannend maakte tegen Den Haag, maar uiteindelijk niet kon stunten.

Herentals - Tilburg Trappers

Tilburg won de wedstrijd tegen Herentals op zondagavond met 8-2. De wedstrijd was echter al na twintig minuten meer dan beslist door zes goals in de eerste periode. Diederick Hagemeijer scoorde liefst vier keer voor de Brabantse formatie.

Doelman Mike Jansen kreeg de start bij Herentals, maar mocht al na dertien minuten inrukken. Kevin van Looveren nam zijn plek voor de lat over. Op dat moment stond Tilburg al met 5-0 voor in België via goals van Raphael Joly (2), Diederick Hagemeijer (2) en Pippo Limnell Finocchiaro. Na de wissel maakte Hagemeijer zijn derde om de pauzestand op 0-6 te bepalen.

Daarna was het afgelopen met het doelpuntenfestijn. De andere twee periodes eindigden keurig in 1-1 gelijk. Halverwege de wedstrijd schoot Hagemeijer nogmaals raak, terwijl aan het eind van de tweede periode Mitch Morgan shorthanded iets terugdeed namens Herentals. In de slotperiode wisselden Deniz Mete en Barry Horman nog goals uit.

Herentals wacht nu komende vrijdag de uitwedstrijd in Heerenveen, terwijl het nog steeds ongeslagen Tilburg diezelfde avond op bezoek mag in Amsterdam.

Turnhout White Caps - Hijs Den Haag

Den Haag handhaafde de ongeslagen status in de bekercompetitie met een 4-6 in Turnhout. Daarbij verspeelde de formatie van Aleksandr Selivanov echter bijna een 5-0 voorsprong. Uiteindelijk kon pas een minuut voor tijd de winst worden veiliggesteld.

De eerste dertig minuten leek er geen vuiltje aan de lucht voor Den Haag, waar wederom Imrich Petrik de start kreeg. Via goals van John Gordon (2), Marcel Bruinsma, James Eaters en Brian Mullally liep de formatie uit de Hofstad uit naar een comfortable voorsprong, voordat Alexandre Lacombe en Tyler Ruel iets terug konden doen namens Turnhout.

Een kwartier voor het einde werd het eichter wel erg spannend door twee goals in vijftig seconden voor White Caps. Na straffen tegen Matt Korthuis en Brian Mullally wist eerst Dustin DeGagne en daarna de teruggekeerde Peter Bartek het net te vinden en was de marge plotsklaps nog maar één goal. Het was uiteindelijk TJ Caig die een minuut voor tijd alsnog de winst voor Hijs definitief veiligstelde.

Voor beide ploegen was dit voorlopig de laatste wedstrijd in de bekercompetitie. De volgende ontmoeting tussen de teams vindt volgende week in Hongarije plaats tijdens de volgende ronde van de Continental Cup. Pas in het weekeinde van 28 oktober gaat het reguliere leven weer verder voor Hijs en White Caps.