Trappers vs turnhout 251111

25 november 201123:34

Hijs en Trappers bepalen plaatsen

Tilburg Trappers zette in eigen huis een flinke stap richting de derde plaats door winst op Turnhout. Den Haag op zijn beurt hield de koppositie vast door een zege op Herentals.

Tilburg Trappers - Turnhout White Caps

Tilburg en Turnhout maakten er voor 1800 toeschouwers geen groots spektakel van. Trappers deed echter wel zijn plicht en won de wedstrijd met 3-1, waardoor het uitzicht op de derde plaats riant blijft.

Ryan Warsofsky zette Turnhout na enkele minuten spelen op voorsprong. Dankzij een treffer van Bjorn Willemse was de stand echter rond de eerste pauze weer in evenwicht. Vroeg in de tweede periode was het Raphael Joly die teruggekeerd van zijn schorsing de uiteindelijke winnende goal scoorde.

Het lukte Tilburg echter niet om in het restant van de wedstrijd Ă©cht door te drukken, waardoor Turnhout uitzicht hield op een nieuw stuntje tegen een Nederlandse ploeg. Pas in de slotminuut was het Diederick Hagemeijer die de wedstrijd in het slot gooide.
Tilburg heeft nog een wedstrijd tegen Leuven Chiefs op het programma, waarin definitief de derde plaats kan worden veiliggesteld. Concurrent Eindhoven zou bij verlies van Trappers tegen Chiefs bovendien beide wedstrijden dit weekeinde, tegen Den Haag en Geleen, moeten winnen om Trappers te passeren op de ranglijst.

Hijs den Haag - Herentals

Twee goals van Alexander Selivanov vormden vrijdagavond het verschil tussen Den Haag en Herentals. De Belgische formatie hield in Den Haag lang stand, pakte zelfs nog een voorsprong, maar moest uiteindelijk met lege handen naar huis.

Den Haag pakte na tien minuten de voorsprong via Marcel Bruinsma. Twee minuten later zorgde Ben Vercammen voor de gelijkmaker, maar Tony Demelinne zorgde ervoor dan Den Haag toch met een voorsporng kon gaan rusten. Die situatie bleef niet voortduren. Enkele minuten na de hervatting kreeg Herentals een penaltyshot dat door Mitch Morgan werd geconverteerd. Toen Rob Lawrance niet veel later de gasten op voorsprong zette, leek een stuntje in de lucht te hangen.

Zo ver kwam het niet. Vijf minuten na de goal van Lawrance zorgde speler-coach Alexander Selivanov voor de gelijkmaker en twaalf minuten voor tijd was de geboren Rus goed voor de winnende goal. De winst werd daarna bevestigd door een goal van TJ Caig. Den Haag sluit de bekercompetitie af tegen Eindhoven, Herentals krijgt Amsterdam nog op bezoek.