Hys wurm celebrate 0809

10 augustus 201208:22

Door Joep Meijsen

Hijs haalt Ronald Wurm terug

International Ronald Wurm keert terug bij Den Haag. De in de Hofstad geboren aanvaller maakt de overstap vanuit Amsterdam, waar hij vorig jaar het tweede deel van het seizoen speelde.

Dat heeft Den Haag bekendgemaakt via de eigen website. De deels in Tsjechië opgeleide Wurm speelde eerder al delen van drie seizoenen in Den Haag. In 2010-11 speelde hij nog vijftien wedstrijden in Den Haag, waarin hij een goal en acht assists op zijn naam bracht. Daarna maakte hij de overstap naar Zoetermeer. Toen die club uit de competitie stapte vond de forward onderdak in Eindhoven.

Bij die club werd hij afgelopen jaar weggestuurd na overtreding van de clubregels, waarna Wurm in Amsterdam het seizoen afmaakte. Voor die twee clubs had hij vorig seizoen in 36 wedstrijden dertien goals en 27 assists. Wurm was de afgelopen twee jaar ook een vaste keuze in de selecties van Oranje van bondscoaches Tommie Hartogs en Larry Suarez.

In zijn tekst op de site van de Haagse bekerwinnaar vertelt voorzitter Molenkamp ook dat Den Haag meende rond te zijn met Don Nichols. Die werd echter afgelopen donderdag gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Tilburg Trappers. De club zegt intussen wel twee andere import-spelers te hebben vastgelegd en de zoektocht naar nog twee buitenlandse spelers vast te leggen. Vermoedelijk worden de namen bekendgemaakt op de fandag van de club.