16 februari 200800:00

Door Joep Meijsen

Hijs helpt Eaters een handje

Voor de tweede keer in twee avonden scoorde Jan Jaap Natte een belangrijke treffer in de slotminuten. Op vrijdag bezorgde hij Geleen een nederlaag, op zaterdag bezorgde hij Geleen een plek in de play-offs. De gelijkmaker in de wedstrijd tegen Amsterdam was bovendien de inleiding voor een overwinning in overtime.

Lange tijd mocht Amsterdam, in wat de laatste thuiswedstrijd van het seizoen zou worden, hopen op een stunt tegen Den Haag. Hijs is al ruimschoots geplaatst voor de play-offs en weet dat het dinsdag alweer aan de slag mag. Amsterdam moest het doen zonder de geschorste Mark Tanner, maar had wel de jonge Thomas Roosendaal in de opstelling. Den Haag deed het zonder Lou di Masi en Andri Salomonson.

Wie er wel bij was bij Amsterdam was Brad Smulders. De Nederlands-Canadese international nam twee goals en een assist voor zijn rekening in de wedstrijd. De jonge Joey Oosterveld had een goal en een assist in wat uiteindelijk een 4-3 overwinning voor Den Haag zou worden in overtime. David Deeves pikte ook nog drie assists mee in de laatste officiële wedstrijd voor de Amsterdammers.

John Hecimovic nam uiteindelijk de winnende treffer voor zijn rekening na anderhalve minuut in de extra tijd. De andere Haagse goals kwamen op naam van Anton Butochnov, Hendrik Soderqvist en dus Jan Jaap Natte. De treffer van laatstgenoemde schakelde Amsterdam definitief uit in de strijd om de play-offs, hoewel de ploeg er tijdens de wedstrijd alles aan deed om de eliminatie nog minimaal 24 uur uit te stellen.

Het mocht niet zo zijn en daarmee is Amsterdam voor het eerst sinds het seizoen 2000/01 niet aanwezig in de play-offs. Den Haag lijkt fit en klaar voor de play-offs. Het team van Andy Tenbult is nu negen wedstrijden op rij en een kalendermaand ongeslagen. De laatste nederlaag was op 13 januari in Geleen. De ploeg die het nu zo vriendelijk de play-offs inhelpt.