Hys natte close 0708

10 mei 200800:00

Door Joep Meijsen

Hijs legt Nederlanders vast

Den Haag heeft overeenstemming bereikt met een aantal Nederlandse spelers over volgend jaar, onder wie topscorer Jan-Jaap Natte. De kans is zeer klein dat verdediger Lou DiMasi volgend jaar nog in het shirt van Hijs speelt.

De club legde de afgelopen weken naast Natte ook Andri Salomonson, James Easter, Alan van Bentem en Joy Turpijn vast. Allen speelden ook vorig jaar voor Hijs. Daarmee begint het team van de halve finalist van het afgelopen seizoen vorm te krijgen. Met het aantrekken van imports wordt gewacht tot de nieuwe hoofdcoach is aangesteld. Uitzondering daarop is de contractverlenging voor verdediger Robert Horak.

Jan-Jaap Natte was afgelopen seizoen niet alleen de topscorer van de Haagse formatie, maar ook de in Nederland geboren speler met de meeste punten. De 28-jarige Rotterdammer nam 26 goals en veertig assists voor zijn rekening in 42 wedstrijden. Daarmee was hij nummer zeven op de nationale topscorerslijst. Natte kwam twee jaar geleden terug naar Den Haag na twee seizoenen in Amsterdam. Hij speelde eerder ook in Tilburg, Dordrecht en Utrecht.

James Easter had acht goals en zestien assists in het seizoen, terwijl Salomonson twaalf goals en acht assists voor zijn rekening nam. Van Bentem en Turpijn hadden respectievelijk zeven en drie punten in het jaar. Beiden behoren tot de jongere garde in de Haagse formatie. De club stelde eerder al de 37-jarige Amerikaan John Johnston aan als technisch adviseur.

Lou DiMasi komt waarschijnlijk niet terug naar Den Haag. De populaire Amerikaanse verdediger kwam twee jaar geleden bij Wolves terecht toen zijn oorspronkelijke club Heerenveen dreigde zich terug te trekken uit de eredivisie. DiMasi beëindigt naar alle waarschijnlijkheid zijn loopbaan als ijshockeyer om zich op zijn maatschappelijke carrière te richten. Eerder al was bekend dat doelman Heinonen zijn heil in de Franse competitie gaat zoeken.

Een compleet overzicht van de verlengingen en transfers tot nu toe in de Nederlandse competitie is hier te vinden. Voor een overzicht van de situatie in Den Haag kunt u hier klikken.