Hys demelinne skate 1112

15 februari 201208:24

Hijs rekent af met Flyers

Het seizoen van Friesland Flyers nadert het einde. De ploeg van Justin Bekkering verloor dinsdagavond met 5-2 in Den Haag en heeft nu nog een louter theoretische kans om zich te plaatsen voor de halve finales van de play-offs. Tony Demelinne had een goal en twee assists namens Den Haag.

De Haagse formatie moest het nog stellen zonder TJ Caig, die nog altijd ziek is. In zijn plaats trad Demelinne weer eens aan in de eerste lijn van Den Haag. Heerenveen had maar weinig eigen publiek meegebracht. De supportersvereniging had voor dinsdagavond een vergadering, waar het bestuur van Flyers uitleg gaf over de plannen voor de toekomst. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft Flyers nu een achterstand op Den Haag van tien punten en op Tilburg van elf punten.

Heerenveen kwam nog wel op voorpsrong in de Hofstad. Jason Visser bezorgde de Friezen de eerste goal. Ex-Flyer Marco Postma maakte enkele minuten later echter via een penaltyshot gelijk en Matt Korthuis zorgde er met een powerplaygoal voor dat Den Haag met een voorsprong kon gaan rusten.

Na een doelpuntloze tweede periode besliste de regerende landskampioen de wedstrijd in de eerste negen minuten van de derde doorgang. Eerst was het Robin Sochan die raakschoot, vervolgens haalde Jan-Jaap Natte de trekker over. Vlak voor tijd breidde Tony Demelinne de voorsprong nog verder uit, maar in het restant van de speeltijd was er nog tijd voor de eerste eredivisiegoal van Mark Hoekstra namens Flyers.

Den Haag wacht nu de belangrijke wedstrijd vrijdag in eigen huis tegen Tilburg. Het verschil tussen de ploeg van speler-coach Alexander Selivanov en Trappers is op de ranglijst Ă©Ă©n punt. Flyers mag zondag op bezoek in Tilburg.