7 oktober 200700:00

Door Joep Meijsen

Hijs start met klein verlies

Den Haag opende het nieuwe tijdperk voor de club met een kleine nederlaag tegen Tilburg Trappers. Casey Vanschagen nam een doelpunt en twee assists voor zijn rekening in een 5-3 overwinning voor de Brabanders. Marcel Bruinsma nam twee goals en een assist voor zijn rekening voor Den Haag.

Opvallend detail bij Den Haag was de reservegoalie, dat was de van Zoetermeer bekende doelvrouw Claudia van Leeuwen, die daarmee voor zover bekend haar debuut in de eredivisie maakte. Het Haagse doel werd overigens verdedigd door de Fin Sami Heinonen, die in zijn eerste wedstrijd in Nederland een solide wedstrijd speelde, maar ook al direct tegen een straf opliep vanwege Abuse of Officials.

Den Haag liep in de eerste periode sowieso tegen te veel straffen op en de al behoorlijk ingespeelde Tilburgse formatie wist hier wel raad mee. Met zowel Doug MacIver als Dussan Halloun op de strafbank tekende Simon de Wit voor de openingstreffer. Mike Lalonde zorgde later in de periode met een powerplay-goal voor de 3-0, de tweede treffer, van Casey Vanschagen, viel nipt na afloop van een straf voor Den Haag.

De eerste goal van het vernieuwde Den Haag, waar de OekraĂŻner Alexander Baryshev en de Canadees Doug MacIver in tegenstelling tot eerdere berichten wel meededen, kwam van de stick van Marcel Bruinsma en viel vroeg in de tweede periode. Amper een minuut later herstelde Peter van Biezen de marge.

Datzelfde scenario speelde zich in de eerste tien minuten van de derde periode af. Eerst verzorgde James Easter een Haagse treffer, vervolgens herstelde Daryl Bat het verschil van drie doelpunten. Een powerplaygoal van Bruinsma was in de slotminuut dan ook niet echt meer van belang. De zege van Tilburg was tijdens de hele wedstrijd nauwelijks in gevaar, maar Den Haag liet in Stappegoor al een heel behoorlijke indruk achter.