Hys team bedanktpubliek

26 januari 200800:00

Hijs stunt tegen Flyers

HIJS den Haag bezorgde de eigen fans een prima avond door in de slotperiode een dikke achterstand weg te werken en vervolgens in de slotminuut de volle buit binnen te halen Bohuslav Subr bracht de winnende goal op zijn naam in een doelpuntrijke wedstrijd.

Bij Flyers het debuut van verdediger Kaupo Kaljuste. De international van Estland nam direct een doelpunt voor zijn rekening, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg mede door defensieve fouten uiteindelijk de boot inging. Het was pas de tweede nederlaag van de competitie voor Heerenveen, dat daarmee de deur opent voor Tilburg Trappers om langszij te komen aan de kop van de ranglijst.

Hijs heeft op zijn beurt nu binnen een week tijd in eigen huis zowel Tilburg als Heerenveen verslagen. De ploeg van Andy Tenbult zet zich daarmee op de kaart als een serieuze kandidaat voor meer dan louter kwalificatie voor de play-offs. Vooral het goede spel van John Hecimovic helpt de ploeg behoorlijk. De Canadese powerforward had twee goals en twee assists in de wedstrijd van vrijdag, inclusief de ‘helper' op de winnende goal.

De uiteindelijke 7-6 overwinning voor Den Haag werd grotendeels geboekt met Ruud van der Holst in het net. De voormalige international verving na de eerste periode Sami Heinonen, die er bij sommige van de treffers van Heerenveen in de doelpuntrijke eerste periode niet overtuigend uitzag. Van der Holst kweet zich goed van zijn taak.

Liefst acht goals in de eerste periode en na het optrekken van de kruitdampen kon Flyers met een 3 - 5 voorsprong naar de kleedkamer. Flyers scoorde drie keer op de powerplay, waaronder twee goals van Alexander Ivanov, die zijn totaal voor het seizoen daarmee naar 28 tilt. Slechts drie spelers in Nederland hebben tot nu toe dit jaar meer goals op hun naam

De wedstrijd kwam in de tweede periode wat tot rust, waarbij alleen Michael Nason het net wist te vinden en zo Heerenveen verder op voorprong bracht, waardoor er geen vuiltje aan de lucht leek voor de Friezen. De comeback van Den Haag was echter op til. Oud-Flyer Anton Butochnov zette deze in het begin van de derde periode in gang met wat pas zijn achtste goal van het seizoen was.

Jan-Jaap Natte had een assist op deze goal. De topscorer en aanvoerder van de Hagenezen hielp ook in de voorbereiding van de aansluitingstreffer twee minuten later van de stick van Hecimovic. Een time-out van Flyers bracht even rust, maar de ruk op de defensie van Flyers en doelman Grinnell groeide met de minuut. Een andere ex-Flyer in het roster van Den Haag, Matt Korthuis, zorgde vijf minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Ook hier weer een assist voor Natte.

De stunt van Den Haag werd uiteindelijk gecompleteerd door de winnende goal van Subr met nog maar veertig seconden aan officiële speeltijd op de klok. Heerenveen mag zondag in eigen huis tegen Geleen op zoek naar herstel. Den Haag heeft diezelfde dag de uitwedstrijd tegen Nijmegen op het programma staan.