Hys natte close 200910

22 oktober 201110:27

Hijs temt Hongaarse stier

Den Haag boekte vrijdagavond een belangrijke zege in de Continental Cup. Het team van Aleksandr Selivanov klopte gastheer Donaujvaros met 3-1. Eerder op de dag boekte Turnhout al een ruime zege op het Spaanse Jaca.

Dunaujvaros - Hijs den Haag

De wedstrijd werd vooraf gezien als de ontmoeting tussen de twee favorieten voor de toernooiwinst. Voor 1200 toeschouwers kwam Den Haag terug van een achterstand en wist de wedstrijd met 3-1 te winnen. Jan Jaap Natte had een goal en een assist.

Den Haag was fysiek de baas op het ijs en liet zich niet van de wijs brengen door de makkelijk schaatsende Hongaren. Voor de thuisclub begon het duel nog goed, Attila Kiss zorgde na elf minuten spelen voor het eerste doelpunt. Nog voor de pauze was het echter Jordi van Oorschot die de gelijkmaker binnenschoot.

De wedstrijd telde volop strafminuten. Scheidsrechter Fallkner deelde in totaal 84 minuten uit, waardoor beide teams veel met een man minder op het ijs stonden. Daarbij toonde de penaltykill van Den Haag aan in goede vorm te verkeren. Aan de andere kant van het ijs sloeg Hijs wel toe. Het was Jan Jaap Natte die Den Haag precies halverwege de wedstrijd met een powerplaygoal op voorsprong zette.

De Haagse formatie verzuimde daarna de wedstrijd voortijdig te beslissen, ondanks een aantal uitgelezen kansen. Daardoor hield de Hongaarse formatie lange tijd hoop op de gelijkmaker en was daar af en toe ook dichtbij. Doelman Imrich Petrik toonde zich echter een prima aanwinst voor de Haagse formatie. Uiteindelijk kon TJ Caig de wedstrijd met een empty netter beslissen.

Jaca - Turnhout White Caps

Ook Turnhout begon het toernooi met een overwinning. Marek Ziarny trof drie keer doel in een 7-3 overwinning op de Spaanse kampioen Jaca.

Turnhout nam in de tweede periode pas definitief afstand van de tegenstander. Weliswaar bezorgde Ryan Warsofsky zijn ploeg een vroege voorsprong, maar namens de Spanjaarden zorgde Brousseau enkele minuten later al voor de gelijkmaker. Een treffer van Filomonovs vroeg in de periode, gevolgd door een dubbelslag van Ziarny vormde echter het keerpunt in de wedstrijd.

Nadat Carbonell nog iets had teruggedaan namens de Spanjaarden, voegden Don Geerts en Tommy Lange er met goals voor dat de tweede periode met een zeer ruime voorsprong werd afgesloten. In de slotperiode scoorden beide teams nog een goal.

Zaterdagmiddag om 16.00 uur staan de twee ongeslagen deelnemers aan de Continental Cup uit de Nederlands-Belgische bekercompetitie tegenover elkaar. In de avond dan de ontmoeting tussen Dunaujvaros en Jaca. Den Haag sluit het toernooi dan zondagavond af met een wedstrijd tegen de Spanjaarden, terwijl Turnhout nog een ontmoeting met de gastheren wacht.