Hys mizerek close 0809

10 oktober 200900:00

Door Joep Meijsen

Hijs-trein stopt niet in Tilburg

Tilburg Trappers slaagde er in eigen huis niet in de Hijs-trein te laten ontsporen. Den Haag won met 5-1, waarbij Matt Korthuis en Josh Mizerek allebei een goal en een assist voor hun rekening namen.

De ontmoeting in Stappegoor was de eerste officiële confrontatie tussen de kampioen en de ploeg die ze in de finale hebben onttroond. Waar de finale vorig jaar een nagelbijter was tussen twee teams die elkaar nauwelijks ontliepen, is het gat dit jaar fors groter geworden. Den Haag heeft een nieuwe stap vooruit gedaan, terwijl Tilburg kwaliteit heeft ingeleverd.

Bij Trappers was de nieuwe verdediger David Cornacchia nog altijd afwezig. Zijn komst is al enige tijd geleden aangekondigd, maar vanwege prive-omstandigheden heeft de ECHL-veteraan zijn komst naar Europa uitgesteld. Komende week moet hij eindelijk arriveren. Ook Casey Vanschagen en Rody Jacobs ontbrak in de wedstrijd. Den Haag kan voorlopig niet beschikken over de geblesseerde Calle Johansson, terwijl ook Van Benthem en Easter niet in de opstelling stonden.

Den Haag heeft een ploeg boordevol ervaring. Een team dat niet in paniek raakt als de zaken in eerste instantie niet helemaal volgens plan verlopen en op het juiste moment genadeloos kan toeslaan. Tilburg Trappers houdt de Hagenaren bijna een half uur op afstand, waarbij beide teams kansen krijgen.

Het is uiteindelijk Jordy van Oorschot die de wedstrijd na 29 minuten openbreekt. Het wordt een dubbelslag, want amper een halve minuut later wordt Ritchie van Hulten naar de strafbank gestuurd. Victor Ignatjev profiteert optimaal. Matt Korthuis maakt er nog 3-0 van alvorens Daryl Bat met twee man meer op het ijs iets terugdoet voor Trappers.

Treffers in de derde periode van Ronald Wurm en Josh Mizerek geven de uitslag een fors aanzien. Beide teams komen zaterdag alweer in actie. Tilburg gaat op bezoek in Amsterdam, terwijl Den Haag de ploeg uit Groningen ontvangt.