Tijgers knudsen dive 0708

13 juni 200800:00

Door Joep Meijsen

Hijs trekt Knudsen aan

Doelman Tim Knudsen stapt over van Amsterdam naar Den Haag. De Haagse eredivisionist verlengde ook de contracten van Jan Bohac en Matt Korthuis en is dichtbij een nieuwe overeenkomst van Josh Mizerek.

Dat bleek gisteren tijdens een bijeenkomst van Den Haag met de fans. Daarmee zet Den Haag een aantal forse nieuwe stappen bij het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen. De ploeg zoekt nog vier nieuwe imports, twee verdedigers en twee aanvallers, om het seizoen te beginnen met tien buitenlanders. De complete selectie begint om 15 september aan de voorbereiding, onder meer met een trainingskamp in Tsjechië.

Tim Knudsen maakte vorig jaar indruk in het doel bij Amsterdam. De 29-jarige doelman uit Kitchener, Ontario keepte voor zijn komst naar de Nederlandse hoofdstad onder meer voor Freiburg in de Duitse Oberliga en SV Caldaro op het tweede niveau in Italië. De doelman miste vorig jaar een stuk van het seizoen vanwege het overlijden van zijn vader en maakte daarna de overstap naar de Heilbronner Falken, waar hij als derde doelman op stand-by werd gehouden.

Matt Korthuis
Matt Korthuis had vorig jaar in 43 wedstrijden 23 goals en achttien assists, waarmee hij de nummer vier was op de topscorerslijst van de Hagenezen. De in Saskatoon, Saskatchewan geboren Nederlandse international begint aan zijn zesde seizoen in de Nederlandse competitie. Tijdens het afgelopen wereldkampioenschap in Oostenrijk pakte hij vier punten mee in vijf wedstrijden.

Jan Bohac tekende zelfs voor twee seizoenen bij. De voormalige Tsjechische jeugdinternational pikte in 37 wedstrijden vijftien goals en 37 assists mee in zijn eerste seizoen in de Nederlandse competitie. Daarmee was hij de nummer twee op de topscorerslijst van Den Haag achter Jan Jaap Natte. Bohac speelde voor zijn komst naar Den Haag in de hoogste Italiaanse liga en kreeg zijn voornaamste opleiding bij Slavia Praag.

Josh Mizerek
De 30-jarige Amerikaan Josh Mizerek heeft nog niet bijgetekend voor een nieuwe tour of duty in Den Haag, maar is daar wel dichtbij. ;Er zijn nog wat kleine details die we glad moeten strijken maar het ziet er goed uit', zegt general manager René van der Kooij. Mizerek speelde zowel in de defensie als in de aanval bij Den Haag en had 28 punten in 37 wedstrijden.

Na het vertrek van Alan Jacob nam hij tijdelijk de coaching over tot de komst van Andy Tenbult. Mizerek heeft een langjarige loopbaan in het Amerikaanse profijshockey achter de rug, inclusief vier seizoenen in de East Coast Hockey League. Voor zijn komst naar Den Haag kwam hij uit voor Amarillo Gorillas in de Central Hockey League.

Den Haag is van plan het seizoen te beginnen met drie goalies, vijf verdedigers en twaalf aanvallers.