Hys korthuis celebrate 0809

2 april 200900:00

Door Joep Meijsen

Hijs wil Champions League

Den Haag heeft plannen om de Champions Hockey League naar Den Haag te halen. Daartoe zou echter wel het stadion een opknapbeurt moeten krijgen.

Dat zegt general manager René van der Kooij van Den Haag tegen IJshockey.com. Als kersverse landskampioen heeft de Haagse formatie zich geplaatst voor de voorrondes van de Champions Hockey League van de IIHF, die na een voorzichtige start afgelopen jaar wordt uitgebreid met meer landen. Naar verluid incasseert Den Haag al vijftigduizend euro voor de deelname aan de voorronde.

De kandidaatstelling door Den Haag kan pas gebeuren als de loting voor het kwalificatietoernooi heeft plaatsgevonden. In de koker zitten dan achttien teams die in zes groepen worden ingedeeld. Op één locatie spelen deze dan van 11 tot 13 september een halve competitie, waarbij de winnaar zich plaatst voor de tweede kwalificatieronde die later in september wordt gespeeld.

De organisatie in Den Haag zit met de gemeente om de tafel om te kijken wat er kan gebeuren om De Uithof geschikt te maken voor de organisatie van zo'n internationaal toernooi. De club meldt verder in gesprek te zijn met een potentiële hoofdsponsor. Daarnaast organiseert de club op 9 april een supportersavond. Daarbij wordt mogelijk de naam van een nieuwe import bekendgemaakt.