19 april 200700:00

Door Joep Meijsen

Historische zege Rangers

De fans van de New York Rangers wachten al sinds 1994 op een nieuwe Stanley Cup. Gisteravond kwamen ze een stapje dichterbij een nieuw succes door voor het eerst in tien jaar een play-off-serie te winnen. De Atlanta Thrashers werden in de wedstrijd met 4-2 en in de serie met 4-0 geklopt voor een 'clean sweep'.

Het duurde lang voordat het verlossende signaal kwam, maar uiteindelijk bleek het de game- en series-winnende goal te zijn voor Cullen. Een historische treffer voor een ploeg die pas zo'n beetje op de laatste speeldag van het seizoen een plekje in de play-offs wist veilig te stellen. Het historische resultaat betekent een teleurstelling voor Atlanta, dat zich dit jaar voor het eerst voor de play-offs wist te plaatsen, maar nu al de taxi naar de golfbaan kan nemen.

Tegen wie de Rangers het op moeten nemen in de volgende ronde is nog onduidelijk tot het moment dat de andere series in de Eastern Conference zijn beslist. Buffalo, New Jersey, Ottawa en Pittsburgh zijn de mogelijke kandidaten.

De Sabres namen een 3-1 voorsprong in hun serie tegen de New York Islanders. Chris Drury scoorde twee keer en Ryan Miller maakte 24 saves in de 4-2 zege voor de nummer Ă©Ă©n van het reguliere seizoen in het Oosten.

De serie tussen New Jersey en Tampa Bay is oerspannend. Een treffer van Scott Gomez in overtime bezorgde de Devils een 4-3 zege, waardoor de serie op 2-2 uitkomt.

De San Jose Sharks klopten Nashville met 3-2, waarbij Milan Michalek twee keer tot scoren kwam, terwijl Evgeni Nabokov 23 saves voor zijn rekening nam. Hierdoor neemt San Jose afstand van Nashville in de serie.