Hys horak yell 0708

16 april 200800:00

Door Joep Meijsen

Horak blijft in Den Haag

Verdediger Robert Horak is ook volgend seizoen te zien in het shirt van Hijs Den Haag. De Tsjech verlengde zijn contract met een jaar. Doelman Heinonen komt niet terug naar de Hofstad, hij verkast naar de Franse competitie.

Dat meldt de Haagse editie van het Algemeen Dagblad. Horak was één van de drie spelers die afgelopen seizoen in alle wedstrijden van de Haagse club in actie kwam. In 44 ontmoetingen kwam de Tsjech zelf niet tot scoren, maar verzorgde wel twaalf assists. Horak kwam afgelopen seizoen over vanuit de Asian Hockey League, waar hij voor Hosa speelde. De verdediger heeft echter ook ervaring op het hoogste jeugdniveau in Canada en op seniorenniveau in Tsjechië en Slowakije.

Horak is voor zover nu bekend de eerste speler die bij de Hagenezen is vastgelegd voor het nieuwe seizoen. De club benoemde al wel de Amerikaan John Johnston tot technisch adviseur. Goalie Sami Heinonen keert niet terug in de Uithof. De Fin heeft volgens het Algemeen Dagblad getekend voor een team in Frankrijk. De doelman werd afgelopen seizoen gekozen tot beste speler van Hijs. Den Haag werd in de halve finale van de strijd om het landskampioenschap uitgeschakeld door Heerenveen.

General manager René van der Kooij laat ook weten dat de club bijna rond is met een nieuwe coach. ‘Het is voor negentig procent rond, het gaat nu nog om de details. Het gaat om een grote naam.'