25 juli 200700:00

Door [email protected]

Howard nieuw bij Tijgers

Steve Howard is de nieuwste aanwinst van de Amstel Tijgers. De 29-jarige Amerikaanse defence is een bekende van Tijgers-aanvaller Paul Vincent en speelde afgelopen seizoen in de Amerikaanse Southern Professional Hockey League.

Howard deed zijn voornaamste ervaring op in lagere Amerikaanse profliga's. In totaal speelde hij vier seizoenen in de Zuid-Oost Amerikaanse SPHL of Ă©Ă©n van zijn voorgangers, de ACHL, SEHL en WHA2. Afgelopen seizoen speelde de verdediger voor de Columbus Cottonmouths, waar hij in 60 wedstrijden goed was voor 11 goals en 34 assists. Hij vervulde daar ook de functie van assistent-coach.

In 2001-02 speelde Howard een volledig seizoen in de goed aangeschreven Central Hockey League. Hij verdedigde in 61 wedstrijden de kleuren van de San Angelo Outlaws. In datzelfde team speelde toen Paul Vincent. Volgens het persbericht van de Amstel Tijgers zijn de twee sindsdien goed bevriend.

Tussen 2004 en 2006 mocht hij in totaal 45 wedstrijden spelen in de respectabele East Coast Hockey League. In die wedstrijden tekende hij voor twee goals en 12 assists. In 2005-06 speelde hij in hetzelfde team als voormalig Tilburg Trapper Dave Bonk en nieuwbakken Heerenveen Flyer Oriel McHugh.

Voor Amsterdam is de nieuwe aanwinst de zevende speler die is vastgelegd voor het seizoen 2007-08. Eerder al verlengden Paul Vincent, Mark Tanner, Ivy van den Heuvel en Alexander Schaafsma. Kevin Bruijsten maakte de overstap van Heerenveen naar de hoofdstad, terwijl Ritchie van Hulten overkomt vanuit Tilburg.