31 juli 200800:00

Door Remco

Hrelja naar Den Haag

Den Haag heeft de selectie verder uitgebreid met Nederlands jeugdinternational Tomislav Hrelja. De 19-jarige doelman speelde het afgelopen seizoen voor het jeugdteam van het Finse Vaasa Sport.

Tomislav Hrelja maakte deel uit van het succesvolle Nederlands team onder 18 jaar dat vorig jaar de wereldtitel binnensleepte in Division II in Hongarije. Na dat succesvolle WK vertrok Hrelja naar Finland omdat hij daar het beste zijn studie en ijshockey kon combineren. Daarvoor speelde Hrelja al een aantal jaren bij White Caps Turnhout waar zijn vader Zlatko als coach werkzaam is.

Het afgelopen seizoen speelde Hrelja ook voor het Nederlands team onder 20 jaar tijdens het WK in Estland. Bij Hijs wordt Hrelja de tweede doelman achter Tim Knudsen die vorig jaar nog voor Amstel Tijgers uitkwam.

Hijs maakte verder bekend dat Hrelja gaat deelnemen aan een speciaal programma voor talentvolle jeugdspelers. Dit programma moet er toe leiden dat meer spelers worden opgeleid voor de eredivisie door middel van veel ijstijd en trainingsuren. Den Haag wil van start gaan met een ‘talentklas' voor spelers die de potentie hebben om een vaste waarde te zijn in de eredivisie. De talentklas moet het ijshockey gaan combineren met een aangepast schoolprogramma en goede medische begeleiding. De club maakte ook bekend dat binnenkort nog een ander Nederlands talent zal worden gepresenteerd.

Den Haag raakte deze week twee talenten kwijt aan het Duitse Krefeld. De 14-jarige Tony Ras en Joey Verreijen maken de overstap naar de jeugd van Krefeld. Beiden komen volgend jaar pas in aanmerking voor het DNL-team van Krefeld waar een minimumleeftijd van 15 jaar wordt gehanteerd. Tot die tijd zullen de twee Haagse talenten voor een lager jeugdteam van Krefeld gaan spelen.