19 oktober 200800:00

HYS en Dragons boeken zege

Utrecht Dragons en HYS Den Haag deden vanavond goede zaken. Den Haag won met 1-6 in en tegen Groningen. Utrecht versloeg thuis Heerenveen met 8-6 door onder meer drie goals van John Versteeg.

Utrecht - Heerenveen

Dubbel feest in Utrecht vanavond. Voor de wedstrijd nam wethouder Harm Janssen de nieuwe boarding officieel in gebruik. Utrecht Dragons completeerde het feestje door Heerenveen met 8-6 te verslaan. De gasten uit Friesland namen weliswaar een 0-3 voorsprong in de eerste periode maar in werkelijkheid waren de Utrechters zeker niet de mindere. Twee goals van TJ Kelley en een treffer van Jolke Balt zorgden voor de Friese voorsprong.

Helaas voor de bezoekers verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon. John Versteeg, Viktor Kovac en Josef Kubricky trokken de stand nog voor de eerste pauze gelijk. In de tweede periode nam Heerenveen weer de leiding. Twee tip-ins van TJ Kelley brachten Flyers op 3-5. Met zijn vier goals vanavond staat de teller voor Kelley inmiddels al op zes goals en drie assists. De voornaam TJ blijkt in Nederland garant te staan voor veel punten.

Utrecht toonde weer veerkracht en kwam weer nog in dezelfde periode op gelijke hoogte. De doelpuntenmachine van Utrecht heet geen TJ maar is nog altijd John Versteeg die bezig is aan zijn derde jeugd in de eredivisie. Achter de naam van Versteeg staan inmiddels al zeven goals en vier assists.

In de derde periode nam Utrecht zelf het voortouw. Binnen vier minuten beslisten de Slowaken Boris Varga en Juraj Fodrek de wedstrijd door Utrecht op 7-5 te zetten. Wesley Hendriks gooide de wedstrijd definitief in het slot door in de 56e minuut zijn derde seizoenstreffer te noteren. Een late goal van William Reber was slechts voor de statistieken en de eindstand: 8-6.

Groningen - Den Haag

Groningen Grizzlies zal dit weekend snel proberen te vergeten. Na de kansloze avond in Nijmegen ging de ploeg van coach Sergei Yashin vandaag in eigen huis met 1-6 onderuit tegen Den Haag.

Het ging al in de vierde minuut mis voor de Grizzlies. Verdediger Preston Cicchone kreeg een game misconduct plus vijf minuten wegens spearing. Den Haag profiteerde optimaal en scoorde tweemaal tijdens deze vijf minuten durende powerplay. De Nederlanders James Easter en Tony Demelinne waren de doelpuntenmakers.

Groningen kreeg een kleine opleving aan het begin van de tweede periode. Nick Pomponio verschalkte goalie Tim Knudsen om zodoende het verschil terug te brengen naar Ă©Ă©n doelpunt. Den Haag liet het echter niet zover komen en nam snel afstand van de thuisploeg. Via Matt Reid (twee goals), Wade Davis en wederom Tony Demelinne stond het tien minuten later al 1-6. Daarmee was meteen de wedstrijd over.

In de derde periode vielen geen treffers meer. Den Haag verloor wel Alan van Bentem met een match penalty voor checking to the head. Van Bentem viel al sinds de play-offs van vorig jaar op bij Den Haag. Het jonge talent heeft de potentie om een publiekslieveling te worden door zijn energieke spel en inzet. In dit nog jonge seizoen scoorde de 22-jarige van Bentem ook al twee keer.