Hys vs tijgers 160210

17 februari 201000:00

Door Remco

HYS kruipt richting tweede plek

HYS Den Haag profiteerde van het verrassende verlies van Tilburg Trappers. Zelf hadden de Hagenaars geen enkel probleem met Amstel Tijgers. De ploeg van coach Gary Prior won met 9-3.

Slechts negenenveertig seconden hield Amsterdam de brilstand vol in De Uithof. Mark Tanner mocht al snel richting de strafbank en Josh Mizerek haalde de trekker over voor de 1-0. Vier minuten later verdubbelde Brian Mullaly de Haagse voorsprong door shorthanded te scoren. Daarmee was het verzet van de dappere Amsterdammers gebroken. In het restant van de eerste periode liep Den Haag simpel verder uit naar een 5-0 voorsprong door goals van Tony Demelinne, James Easter en Jan-Jaap Natte.

Voor Den Haag was de ruime voorsprong ook een teken om wat gas terug te geven. In de tweede periode scoorde de thuisploeg nog drie keer. Alle goals werden gescoord door Nederlandse spelers. Ronald Wurm, James Easter en Jan-Jaap Natte wisten te scoren tegen Wim van den Hout jr. De jonge goalie verving Casper Swart in het doel van Amsterdam na de eerste periode.

Amsterdam wist zelf tweemaal tot scoren. Marty Mjelleli maakte beide treffers en liet daarmee de hatelijke nul van het scorebord verdwijnen. Jonathan Jobin kreeg overigens de start in het Haagse doel.

De slotperiode eindigde in een gelijkspel. Mike Lalonde tekende eerst voor de 9-2 maar het slotakkoord was voor Amsterdam. All-Star Francis Walker bepaalde met een powerplaygoal de eindstand van 9-3.

Voor Den Haag was de pot tegen Amsterdam slechts een opwarmertje. Vrijdagavond moet het gebeuren voor de regerend landskampioen. Nummer twee Tilburg komt dan op bezoek. Beide ploegen moeten winnen om de tweede plaats in de competitie binnen te slepen. Tilburg staat twee punten voor op Den Haag. Eaters Geleen volgt op drie punten van Trappers maar de Limburgers hebben nog een wedstrijd tegoed. Vanavond speelt Geleen de uitwedstrijd tegen koploper Nijmegen.