Hys heinonen stare 0708

16 december 200700:00

Door [email protected]

HYS nipt langs Grizzlies

Den Haag leek zaterdag de ontmoeting tegen Groningen al vroeg te beslissen, maar de Grizzlies vochten zich tot twee keer terug in de wedstrijd. Bohuslav Subr scoorde drie keer voor HYS.

Subr had slechts 26 seconden om de score in Groningen te openen zaterdag. Nadat James Easter er 67 seconden later zelfs 0-2 van maakte leek het een zware avond te gaan worden voor de gastheren. Tom Korte verliet het ijs en maakte in de Grizzlies-goal plaats voor Martijn Oosterwijk.

De hofstedelijke doelpuntenproductie stokte daarna. Mark Allen liet scoorde in de negende minuut zelfs de aansluitingstreffer. Nog voor het eerste rustsignaal zette John Hecimovic HYS echter weer op een marge van twee goals.

In de tweede periode perste Groningen er heuse comeback uit. Nadat de ploeg twee powerplays had overleefd tekende Chris Lok voor de 2-3. Nipt drie minuten later scoorde Fabio Patrzek de gelijkmaker.

Den Haag liep vervolgens tegen een serie straffen op, waardoor de Grizzlies bijna acht minuten onafgebroken powerplay hadden. Daaronder ook twee keer een minuut lang 5-tegen-3. Maar Groningen kon geen gebruik maken van de kansen en moest vlak voor het einde van de tweede periode zelfs een shorthanded treffer incasseren. Bohuslav Subr wist op aangeven van Lou DiMasi goalie Oosterwijk te verschalken.

In de derde periode wist Groningen een 5-tegen-3 situatie wel uit te buiten. Publiekslieveling Matt Tremblay scoorde in de 49e minuut op een dubbele powerplay 4-4. Uiteindelijk wist Den Haag de ontmoeting in de slotfase toch nog in hun voordeel te beslechten. Matt Korthuis en Bo Subr scoorden binnen een minuut van elkaar om HYS met nog drie minuten te spelen op een onoverbrugbare 4-6 voorsprong te zetten.

Beide ploegen behouden hun plek in de ranglijst. Groningen staat stijf onderaan met nul punten uit zeven wedstrijden. Den Haag behoudt met 13 punten de derde plek.