3 juni 200800:00

Door Joep Meijsen

Hys trekt Amerikaan aan

Hys Den Haag heeft zijn eerste nieuwe import aangetrokken. Het gaat om de 26-jarige Amerikaanse verdediger Brian Mullally. Tony Demelinne keert vanuit de VS terug naar Den Haag.

Dat heeft de organisatie in Den Haag bekendgemaakt. Mullally speelde afgelopen jaar in de Central Hockey League voor de Missisippi River Kings. In 64 wedstrijden kwam hij tot Ă©Ă©n goal, zes assists en 109 strafminuten. Bij de River Kings speelde de verdediger samen met de voormalige Geleen-aanvaller Ryan Held.

Mullally kreeg zijn voornaamste ijshockeyopleiding aan Norwich University, waar hij Lou DiMasi leerde kennen. Via de in Den Haag zeer populaire verdediger kwam Mullally in contact met Den Haag. Na vier jaar aan Norwich University mocht de verdediger uit Maynard, Massachussetts een wedstrijd spelen in de American Hockey League. Daarna begon hij zijn profloopbaan bij de Cincinnati Cyclones in de ECHL.

Komend seizoen wordt zijn derde profjaar. Mullally is de tweede verdediger onder contract bij Den Haag. Eerder al werd de overeenkomst met Robert Horak verlengd. Den Haag maakte verder bekend dat de 20-jarige Tony Demelinne terugkeert naar Nederland. De in de residentie geboren aanvaller scoorde vorig seizoen aan de lopende band voor Charleston Junior Wolverines op lager jeugdniveau in de VS.

Daarvoor speelde hij voor Amsterdam en Den Haag in de eredivisie, alsmede een treetje lager voor Zoetermeer. In zijn laatste seizoen in de eredivisie had hij in 35 wedstrijden 34 punten. Demelinne gaat ook overdag trainen bij Den Haag. Hij is de zevende Nederlandse aanvaller onder contract bij Hys. Matt Korthuis wordt mogelijk nummer acht. In totaal wil de nieuwe coach Brian de Bruyn gaan werken met twaalf forwards.

Ook buiten de selectie om werkt Den Haag aan het nieuwe seizoen. Zo wordt samen met de jeugd gekeken naar de mogelijkheid om ook een team in te schrijven in de eerste divisie. Ook moet het scorebord in de Uithof worden vervangen. Daarnaast worden de kleedkamers opgeknapt en wordt geĂŻnvesteerd in veiligheid.