Hys vs grizzlies 130210

13 februari 201000:00

Door Remco

HYS zet opmars verder voort

HYS Den Haag heeft voor de vierde maal op rij een overwinning geboekt. In de eigen Uithof won Den Haag eenvoudig met 9-1 van Groningen. Eerder deze week won Den Haag al van koploper Nijmegen Devils.

Sjoerd Idzenga kreeg zijn eerste start als goalie van Groningen Grizzlies. De 21-jarige goalie wist een periode lang de Haagse aanvalsdrift onder controle te houden. Alleen international Matt Korthuis passeerde Idzenga in de dertiende minuut.

Aan het begin van de tweede periode schrokken de 700 toeschouwers in Den Haag heel even. Siem van Sluijs liet verrassend de gelijkmaker aantekenen voor Groningen. Het was de tweede seizoenstreffer voor de 17-jarige aanvaller van Grizzlies. Al snel stelde Den Haag orde op zaken. Voor het einde van de periode liep de regerend landskampioen uit naar een ruime 6-1 voorsprong. Vijf verschillende spelers waren trefzeker: James Easter, Willy Schut, Tony Demelinne, Marcel Bruinsma en Jan-Jaap Natte.

In de slotperiode wist Groningen de schade beperkt te houden tot drie tegentreffer. Naast de tweede goal van de avond voor Natte en Korthuis wist ook Mike Lalonde tot scoren te komen. Net als Den Haag had ook referee Debby Hengst geen enkele moeite om de wedstrijd onder controle te houden. Hengst deelde slechts acht strafminuten uit.

Daarmee was deze wedstrijd tegen de rode lantaarndrager geen echte graadmeter voor de vorm van Den Haag. De wedstrijd eerder deze week tegen koploper Nijmegen Devils was dat wel. Woensdagavond boekte Den Haag een hele belangrijke 6-3 zege op Nijmegen. Devils begon nochtans sterk en was de betere ploeg in de eerste periode. Nijmegen ging dan ook verdiend met 1-3 de kleedkamers in.

Den Haag kwam echter ijzersterk terug. Alexander Selivanov bleek direct een grote invloed te hebben op de ploeg, nadat de Rus in de tweede aanvalslijn terechtkwam. De Russische superster keerde vorige week terug na een lange blessure en liet zijn klasse tegen Nijmegen direct weer zien. Den Haag draaide een 1-3 achterstand om in een 6-3 eindstand. Jan-Jaap Natte doorbrak de 3-3 gelijke stand met twee doelpunten in de derde periode.

Voor Den Haag wacht morgenavond een nieuwe testcase. De ploeg van coach Gary Prior mag op bezoek bij Geleen in een rechtstreeks duel om de derde plaats. Het is tevens de eerste keer dat beide ploegen elkaar treffen sinds de bekerfinale van 20 januari.