26 mei 200900:00

Door Joep Meijsen

IIHF zet Hijs in wachtkamer

Het is nog niet zeker of landskampioen Den Haag komende herfst kan deelnemen aan de Continental Cup. De club is door de internationale ijshockeyfederatie aangewezen als eerste reserve voor het toernooi.

De Continental Cup is door de IIHF weer nieuw leven ingeblazen na het schrappen van de uitbreiding van de Champions Hockey League. Van dit laatste toernooi is het ook nog niet honderd procent zeker of het zelfs in de vorm van vorig jaar opnieuw doorgang zal vinden. Het niet doorgaan van de uitbreiding van de CHL kost Den Haag de forse startpremie van vijftigduizend euro.

Aan de Continental Cup zijn minder aantrekkelijke vergoedingen gekoppeld. Volgens Den Haag kost de deelname waarschijnlijk aanzienlijk meer dan het oplevert. Dit zorgde ervoor dat de club lange tijd twijfelde over participatie aan het gedevalueerde toernooi. Uiteindelijk werd toch de knoop doorgehakt, maar deze bevestiging kwam uiteindelijk enkele uren na de deadline voor inschrijving binnen bij de internationale federatie, waardoor Den Haag voorlopig als eerste reserve in de wachtkamer zit voor deelname aan de cup.

Op 27 juni ontstaat waarschijnlijk meer duidelijkheid over de deelname van Den Haag. Dan worden bij een vergadering in Boedapest de poules samengesteld. Daarbij is geen sprake van een loting, maar van plaatsing van de clubs op basis van onder meer de wereldranglijst, geografische ligging en de bereidheid een toernooi te organiseren.