231017 R Hn GP logo WK ICE U18 24 DEF vertical main logo color inverse

WK u18 vrouwen Heerenveen 2024

IIHF congres
IIHF congres

7 oktober 202413:54

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

IJshockey Nederland trots op tweede plaats Sustainability Award

IJshockey Nederland is enorm trots op het behalen van de tweede plaats van de 10 inzendingen voor de Sustainability Award van de IIHF

IJshockey Nederland is enorm trots op het behalen van de tweede plaats voor de Sustainability Award. Tijdens het schitterende WK in januari van dit jaar hebben we volledig rekening gehouden met het gebruik van producten die volledig hergebruikt konden worden. Van het hotel tot het verpakken van eten voor de vrijwilligers, duurzaamheid stond centraal.

Because there is no planet B

Greenbook van IJshockey Nederland
Greenbook van IJshockey Nederland

Certificaat

Certificaat van de tweede plaats sustainability award

IIHF Sustainability Award 2024 (tekst van IIHF)

Na het succesvol organiseren van het World Junior Championship in Göteborg, ontving Zweden lof en won het de 2024 IIHF Sustainability Award. De Zweden verdienden de prijs dankzij een veelzijdige aanpak die verschillende aspecten van duurzaamheid omarmde.

Bekende benaderingen zoals het aanmoedigen van duurzaam transport, het elimineren van onnodig afval en het gebruik van kraanwater in plaats van flessenwater werden toegepast. Daarnaast omarmden de organisatoren bredere duurzaamheidsdoelen: kansen voor mensen met verschillende vaardigheden, het wijdverspreide gebruik van gebarentaal en visuele interpretatie naast traditionele audio- en tekstcommunicatie. Het doorgeven van overgebleven voedsel uit de arena’s aan het einde van elke dag was een andere verstandige stap. Bovendien benadrukte de Kanslopucken (Puck of Emotion) social media-campagne de waarde van hockey – met name de teamgeest – voor het welzijn van mensen.

Er waren tien aanmeldingen voor de Sustainability Award van dit jaar, allemaal landen die vorig seizoen een World Championship-evenement op een bepaald niveau hebben georganiseerd. Nederland behaalde de tweede plaats met het Green Book sustainability manifesto, geproduceerd naast het U18 Women’s Division II kampioenschap. De derde plaats ging naar Polen, dat automaten installeerde die gratis wedstrijdtickets aanboden in ruil voor het recyclen van vijf plastic flessen.

In toekomstige seizoenen zal de Sustainability Award openstaan voor alle lid nationale verenigingen, niet alleen voor landen die IIHF-evenementen organiseren.