10 februari 200700:00

Door Joep Meijsen

Imports weg bij Wolves

Den Haag Wolves maakt het seizoen af met een ingekrompen selectie. De imports Emil Lundgren, Matthew Moore, Jeffrey Valdes en TJ Heighton vertrekken voortijdig naar huis. Hun plaatsen worden ingenomen door eigen kweek van Den Haag.

Dat heeft Wolves bekendgemaakt. Den Haag is uitgeschakeld voor de play-offs en heeft naar eigen zeggen in goed overleg overeenstemming bereikt met de vier spelers over een voortijdige beëindiging van hun contracten. Daarmee bepaart de club zich ook wat geld, wat helpt bij de club die het financieel niet makkelijk heeft.

Van de vier vertrokken spelers was alleen Matthew Moore vanaf het begin van het seizoen verbonden aan de Wolves, de andere drie waren tussentijdse versterkingen. Eerder dit jaar vertrokken de imports John Gurskis en Chase Gallagher al. Ook gingen de club en coach Alexander Jacobs uit elkaar.

De club zegt al bezig te zijn met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en het daarom beter te vinden de eigen spelers meer ijstijd te geven. Van de imports blijven nu Lou di Masi en Matt Armstrong over. Laatstgenoemde is de nummer vier op de topscorerslijst van Nederland met 31 goals en 36 assists.

Wolves heeft nog vier wedstrijden te gaan dit seizoen. De ploeg ontmoet komende dinsdag in eigen huis Nijmegen Emperors en speelt in de twaalf dagen daarna nog thuis tegen Geleen en uit in Tilburg en Heerenveen.