Charlotte

23 augustus 202413:30

Door Fleur Kivits

Interview Charlotte Schils

Komend seizoen richt Charlotte zich op integratie in haar nieuwe team in de Verenigde Staten en een leidende rol bij het nationaal U18 vrouwen team.

Wat is je doel aankomend seizoen?

Mijn doel aankomend seizoen is om in mijn nieuwe team in de States goed te integreren en bij het nationaal U18 vrouwen team zowel op als van het ijs af een belangrijke rol te spelen, vooral met het helpen ontwikkelen van de nieuwe generatie.

Schils

Wat doe je in de zomermaanden om dit doel te bereiken?

Tijdens de zomermaanden train ik vooral door aan veel kampen deel te nemen en in mijn eigen tijd off-ice trainingen te doen zoals pucks schieten en workouts.

Charlot

Wat is je motivatie om dit te behalen?

Ik ben vastberaden mijn eerste doelen te bereiken, in de verwachting nieuwe energie te vinden in de Verenigde Staten en mijn liefde voor sport weer te laten doorschijnen. Verder voor mijn nationaal team doel haal ik mijn motivatie uit het feit dat het U18 vrouwen team er altijd voor mij is geweest. Toen ik als 13 jarige mocht meetrainen, hebben de oudere ervoor gezorgd dat ik mij snel kon ontwikkelen door mij te steunen en tips te geven als iets niet goed ging. Ook al ben ik er komend jaar niet altijd bij met de training, hoop ik toch een positieve impact te kunnen hebben op het team! Door op het ijs te laten zien waar Nederland voor staat, en buiten het ijs wil ik helpen om een team te vormen waar jong en oud van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen ondersteunen.

Charlotte schils