Nl wk09 polen generic

11 april 200900:00

Door Joep Meijsen

Italie slacht Roemenen

Toernooifavoriet Italie is het WK in Torun begonnen met een monsterzege. In een kampioenschap onwaardige wedstrijd werd Roemenie met 11 - 0 verslagen.

De Roemenen zijn afgelopen jaar gepromoveerd naar het niveau van Nederland. Een intern conflict waarbij een clubvoorzitter zijn spelers min of meer heeft bevolen zich terug te trekken uit de nationale ploeg heeft het team ernstig verzwakt. Een stuk of acht spelers van vorig jaar ontbreken, waaronder de drie van de vier topscorers.

Geen wonder dat Italië geen kind had aan de in het rood en geel spelende opponent. De Italianen hebben de afgelopen jaren ook op het hoogste niveau van het wereldijshockey geacteerd en hebben een ervaren ploeg vol met in Noord-Amerika geboren profs. Het team van bondscoach Rick Cornacchia is dan ook deze week één van de favorieten voor de promotie.

De wedstrijd tegen Roemenië was wat dat betreft amper een graadmeter, want de tegenstander kon amper weerstand bieden. De Roemenen liepen tegen veel straffen aan en de Italianen sloegen met de regelmaat van de klok toe. Na tien minuten spelen was het al vijf nul in het voordeel van Italië en aan het eind van de wedstrijd stond er een score van 11-0 op het scorebord met videoscherm in Torun.

Als Italië echt de duimschroeven had aangedraaid, was de score overigens waarschijnlijk nog een stuk hoger uitgevallen. De prestaties van Roemenië en specifiek de kwetsbaarheid van de goalies zal ook zeker de aandacht hebben getrokken van de toekijkende nationale ploeg van Nederland. Een rondgang langs verschillende coaches voor het toernooi wees uit dat veel van hen denken dat de strijd om degradatie tussen Nederland en Roemenië zal gaan.

Roland Ramoser had twee goals en een assist, Luca Ansoldi een goal en drie assists. Stefan Zisser had ook nog twee treffers en Patrick Iannone had een goal en een assist. Straks Nederland - Polen, hopelijk live via IJshockey.com.