Potm dec07 ivanov

21 januari 200800:00

Door Joep Meijsen

Ivanov beste in december

Alexander Ivanov is de RBK Hockey/IJshockey.com Player of the Month over december geworden. De aanvaller van Heerenveen werd eerder deze maand gehuldigd na afloop van de wedstrijd tegen Den Haag.

IJshockey.com kiest in samenwerking met RBK Hockey voor het tweede seizoen op rij maandelijks de beste speler. De winnaar ontvangt een officieel certificaat en een cheque ter waarde van vijfhonderd euro, die te besteden is bij RBK-dealers in Nederland. Sportimex Nederland, de importeur van RBK hockey, stelt deze prijs ter beschikking.

Ivanov is de derde speler van Heerenveen die in de prijzen valt bij de verkiezing. Vorig jaar vielen aanvaller Brian Ballman en verdediger Don Nichols deze eer al ten deel. Ivanov is de eerste niet Noord-Amerikaanse of Nederlandse speler die de cheque in ontvangst mag nemen.

Aanvaller Ivanov is bezig aan zijn eerste seizoen in de Nederlandse competitie. In november was het sterke spel van de Rus een belangrijke factor bij de ongeslagen start van Heerenveen aan de competitie. Met 24 treffers die seizoen is hij met ruime voorsprong de meest doeltreffende speler bij Heerenveen. Hij wordt onder meer geprezen om zijn sterke stickhandling en goede techniek.

De Russische forward bleef twee spelers van Tilburg nipt voor in de eindstand over december. Dit waren doelman Paolo Colaiacovo en aanvaller Mike Lalonde.