8 mei 200700:00

Door Joep Meijsen

Jacobs kiest voor Duitsland

Alexander Jacobs heeft een nieuwe baan. De bondcoach van Oranje onder 18 jaar gaat aan de slag bij de Dinslaken Kobras uit de regionalliga in Duitsland.

Dat meldt de website van Dinslaken. Naast het eerste team krijgt de voormalige coach van Nijmegen ook taken bij de jeugd van de Kobras om zo de doorstroming van jonge spelers optimaal te kunnen begeleiden. Hij krijgt ook de verantwoordelijkheid voor het samenstellen van de selectie.

Dinslaken eindigde vorig jaar als zevende in de Regionalliga Noordrijn-Westfalen, wat het vierde niveau is in Duitsland. Dinslaken ligt onder de rook van Duisburg op ongeveer een uur rijden van Nijmegen. Jacobs maakte afgelopen seizoen vooral naam door met de nationale ploeg onder 18 jaar te promoveren vanuit Division II.

Hij begon het seizoen als hoofdcoach in Den Haag, maar daar stapte hij in januari op. Eerder werkte hij anderhalf jaar als hoofdcoach in Nijmegen, waar hij ook als speler en jeugdcoach actief was. Jacobs werkte ook tijdens twee wereldkampioenschappen als assistent bij het 'grote' Oranje onder leiding van Doug Mason.

In het verleden zijn gesprekken gevoerd tussen de Nederlandse clubs en de regionalliga in Duitsland over samenwerking. Daarbij werd onder meer gedacht aan een gezamenlijke competitie zoals die later samen met de Belgische clubs werd opgezet. De voorganger van Alexander Jacobs bij Den Haag, Rob Serviss, werkt ook bij een club in Duitsland.