Trappers fukufuji intro 0910

25 mei 200900:00

Door Joep Meijsen

Japanse goalie voor Trappers

Tilburg Trappers heeft de Japanse doelman Yutaka Fukufuji vastgelegd. De goalie speelde de afgelopen jaren in de East Coast Hockey League, maar startte ooit een wedstrijd voor de LA Kings in de NHL.

Fukufuji is de opvolger van Billy Thompson als goalie bij de Brabantse club. Eerder al werd het contract met back-up Ian Meierdres verlengd. Het is de bedoeling van Trappers dat laatstgenoemde komend seizoen meer ijstijd krijgt. Fukufuji geniet enige bekendheid als speler omdat hij de eerste in Japan geboren ijshockeyer is met speeltijd in de National Hockey League.

De afgelopen twee seizoenen speelde Fukufuji voor Bakersfield Condors, met een save percentage van ongeveer .900. Ook was hij kortstondig actief in de American Hockey League en zelfs als noodoplossing in de NHL. Een blessuregolf bij de Los Angeles Kings leverde hem in eerste instantie een invalbeurt op, gevolgd door een daadwerkelijke start. Het was geen aanleiding voor LA, dat hem in 2004 als nummer 238 gedraft had, een contractverlenging aan te bieden.

De 26-jarige Fukufuji is afkomstig uit Kushiro. Mede vanwege zijn loopbaan in Noord-Amerika maakte hij de laatste jaren geen deel uit van de nationale selectie van Japan. Komend seizoen speelt Japan overigens het wereldkampioenschap ijshockey in Tilburg.