Hijs gordon skate close 1011

29 september 201100:00

Door Joep Meijsen

John Gordon terug bij Hijs (update)

Verdediger John Gordon keert terug bij Hijs den Haag. De Canadees begint aan zijn derde seizoen bij de regerende landskampioen. Ook een Nederlandse jeugdinternational maakt de overstap naar Hijs.

De 25-jarige verdediger uit Keene, Ontario had vorig jaar 29 goals en 36 assists in 47 wedstrijden voor Den Haag. Afgelopen zomer ondertekende hij een contract bij Coventry Blaze in de hoogste Britse liga. Die club besloot enkele dagen geleden het contract met Gordon te ontbinden, waardoor Gordon op zoek moest naar een andere club.

Den Haag heeft daarna snel zijn slag geslagen en de verdediger, die ook twee seizoenen in Heerenveen speelde, opnieuw vastgelegd. Met Robin Sochan en Jeff Smith is hij de derde import-nieuwkomer in de defensie van Den Haag. Binnen het puntensysteem van de Nederlandse IJshockeybond telt Gordon als -4.

De club heeft ook de 17-jarige Tony Ras toegevoegd aan de selectie. De captain van Nederland U18 speelde de afgelopen jaren in de Duitse jeugdcompetitie, maar Den Haag geldt als zijn stamvereniging. De Haagse forward kwam dit seizoen uit voor Keulen op het hoogste jeugdniveau in Duitsland. Ras spelede tot nu toe vier wedstrijden voor Keulen, waarin hij één assist voor zijn rekening nam.

Afgelopen zondag deed Stacey van Bentem al mee bij Hijs.