Mede ontwerp Mediagroep Heerenveen

Watersley U20 international icehockey tournament

Joop Petit
Joop Petit

27 juli 202410:20

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

Joop Petit: Een Sociaal Maatschappelijk Ondernemer met een Hart voor Mensen

Watersley is een van de projecten van Joop

Joop Petit is een naam die synoniem staat met zorg en innovatie. Ooit een succesvolle architect, besloot Joop zijn carrière een nieuwe wending te geven door zijn bedrijf te verkopen en zich volledig te richten op zijn passie: het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen. Dit leidde tot de oprichting van Holikiday, een baanbrekend initiatief dat huisvesting biedt aan jongeren en mensen met dementie.

Holikiday

Holikiday is meer dan alleen een woonvoorziening; het is een nieuwe kijk op zorg voor ouderen. Joop’s visie is om een omgeving te creëren waar bewoners zich thuis voelen, ongeacht hun leeftijd of gezondheidstoestand. Zijn aanpak is gebaseerd op respect, empathie en een diepgeworteld geloof in de kracht van gemeenschap.

Watersley

Naast Holikiday is Joop ook betrokken bij Watersley, een project dat zich richt op het bieden van hoogwaardige huisvesting en faciliteiten voor diverse doelgroepen. Zijn werk bij Watersley en Holikiday weerspiegelt zijn toewijding aan sociale verantwoordelijkheid en zijn streven om een positieve impact te maken op de samenleving.


Een bijzonder voorbeeld van Joop’s betrokkenheid is het Watersley Icehockey Tournament, georganiseerd door IJshockey Nederland van 9 tot en met 11 augustus. Dit prestigieuze internationale toernooi biedt een platform voor U20 mannen ijshockey teams uit verschillende landen om hun talenten te tonen. Watersley speelt een cruciale rol in dit evenement door huisvesting te bieden aan alle spelers en als hoofdsponsor van het toernooi1. Dit toont wederom Joop’s inzet voor het ondersteunen van jongeren en het bevorderen van sportieve activiteiten.

Joop noemt zichzelf een sociaal maatschappelijk ondernemer, en terecht. Zijn werk is een prachtig voorbeeld van hoe ondernemerschap en zorg hand in hand kunnen gaan om een betere toekomst te creëren voor iedereen.

Ik ben een sociaal maatschappelijk en betrokken ondernemer

— Joop Petit

Kaarten voor dit toernooi zijn alleen online verkrijgbaar en kosten slechts 5 euro exc. ticket service kosten