22 december 200600:00

Door Joep Meijsen

Kallarsson weg bij Tijgers

De Fin Kaj Kallarsson speelt niet langer bij Amstel Tijgers. De verdediger was vanwege zijn studie in Amsterdam, maar heeft een aantrekkelijke stageplaats verworven in zijn geboorteland. Ook Edwin Rusticus maakt geen deel meer uit van de selectie.

Dat heeft Amsterdam bekendgemaakt. De club mag nog een vervanger halen voor Kallarsson. De stageplaats van Kallarsson biedt uitzicht op een vaste baan, waardoor de speler besloot zijn verblijf bij Amsterdam voortijdig af te sluiten.

Kallarsson speelde in totaal 23 wedstrijden voor Amsterdam, waarin hij tot twee goals en zes assists kwam. Hij won met de Tijgers de Challenge Cup en plaatste zich voor de bekerfinale.

Edwin Rusticus maakte vorig jaar een onverwachte comeback in de eredivisie bij Den Haag en dook dit jaar ineens op bij Amsterdam. De inmiddels 35-jarige oud-speler van Rotterdam had het gevoel niet tot zijn recht te komen gezien de gelimiteerde ijstijd die hij in de hoofdstad kreeg.

Door de komst van Christopher Drugge zag hij zichzelf de komende periode ook niet veel vaker op het ijs staan. Rusticus maakt de overstap naar het studententeam Leiden Islanders, waar hij ook voor zijn comeback in de eredivisie speelde. Rusticus kwam dertien keer uit voor Amsterdam.