Tijgers kars slapshot 0809

31 augustus 200900:00

Door Joep Meijsen

Kars blijft bij Amstel Tijgers

International Marcel Kars heeft zijn contract bij Amsterdam verlengd. De 32-jarige aanvaller gaat daarmee zijn achtste seizoen in bij de hoofdstedelijke formatie.

Dat meldt Amstel Tijgers in zijn nieuwsbrief. Kars was vorig jaar de nummer acht op de nationale topscorerslijst met 25 goals en 42 assists in 44 wedstrijden. Amsterdam plaatste zich vorig jaar niet voor de halve finales van de beker en werd in de kwartfinale van de play-offs uitgeschakeld door de latere kampioen Den Haag.

Kars is al jaren een vaste keuze in de selectie van de verschillende bondscoaches. Tijdens het afgelopen wereldkampioenschap in Torun, Polen. Daar had hij in vijf wedstrijden geen punten, maar eindigde wel als een van de weinige spelers met een positieve plus/minus. Kars is afkomstig uit Toronto en debuteerde in 2002 voor Amsterdam. Tussendoor speelde hij ook nog in Deggendorf, Bolzano en de Australische competitie.

Amsterdam kiest het komend jaar voor een forse verjonging van de selectie. Kars is één van de ervaren spelers in het team van Ron Berteling. Amstel Tijgers speelt in de aanloop naar het nieuwe seizoen drie oefenwedstrijden, allen tegen Belgische tegenstanders. De ploeg komt voor het eerst in actie op zondag 13 september als Amsterdam op bezoek gaat bij Antwerpen Phantoms. Die wedstrijd begint om kwart voor negen.

Het team speelt zaterdag 19 september om 18.00 uur de eerste wedstrijd voor eigen publiek. Dan is Olympia uit België te gast.