Tijgers merriam2 0809

12 maart 200900:00

Door Joep Meijsen

Kent Merriam blijft een Tijger

Aanvaller Kent Merriam speelt ook volgend jaar voor Amstel Tijgers. De Canadees uit Kitchener, Ontario bereikte een overeenkomst voor één jaar.

Dat meldt Tijgers. Merriam begon vorig seizoen in het trainingskamp bij Nijmegen Devils. Daar ging de strijd om de laatste plek op het roster voor het begin van het seizoen tussen Merriam en TJ Sakaluk. Daarbij koos Devils voor Sakaluk en Merriam kon op proef bij Amsterdam terecht.

Daar is hij volgens de organisatie steeds verder gegroeid als speler, waarbij vooral zijn stickhandling, speloverzicht en instelling worden gewaardeerd. 'Merriam heeft zich afgelopen seizoen in stijgende lijn gemanifesteerd als één van de dragende spelers van het team', zo meldt het persbericht. 'Zijn stickhandling, speloverzicht en instelling zijn belangrijk gebleken en worden gewaardeerd. Merriam is in staat gebleken om zijn team in een wedstrijd over een dood moment te halen.'

Kent Merriam speelde dit seizoen 43 wedstrijden en had 15 doelpunten en 13 assists op zijn naam, vooral gemaakt tijdens de reguliere competitie. In de twee wedstrijden van Amsterdam in de play-offs bleef hij puntloos.

Voor zijn komst naar Nederland kwam Merriam onder meer uit voor York University op Canadees universiteitsniveau. De aanvaller is 25 jaar oud.