3 februari 200500:00

Door [email protected]

Kerr baalt van NHL-ers

De NHL-lockout geeft fans uit de hele wereld de kans om NHL-sterren in hun eigen liga te zien. En ook in de Amerikaanse minor leagues duiken steeds meer NHL-ers op. Maar niet iedereen is daar blij mee.

Kevin Kerr (foto) werd in januari de alltime topscorer in de Amerikaanse Minor Leagues. En de 37-jarige Canadees baalt stevig van de komst van de rijke sterspelers.

"Het is zo hypocriet", zegt Kerr tegen de Detroit Free Press. "Die spelers willen geen salarisplafond in de NHL, maar komen nu wel naar onze liga, waar wel een salarisplafond is bepaald, en ontnemen andere spelers hun plek."

Kerr is forward bij de Flint Generals in de United Hockey League. Op 7 januari van dit jaar scoorde hij zijn 664e doelpunt in de Amerikaanse minor leagues. Het was enige tijd onzeker of hij het record wel zou gaan breken. Met 662 goals op zijn naam moest hij tijdens de zomer een zware operatie aan zijn knie ondergaan en het was onzeker of hij ooit nog zou kunnen spelen. Pas op 3 december kon hij weer op het ijs.

"Ik verdien 700 dollar per week, heb een vrouw, twee kinderen en een hypotheek. Ik zou willen dat ik voor een fractie van wat zij verdienen in de NHL mocht spelen. Maar ze tekenen hier nu wel contracten voor 500 dollar per week."

Tijdens de zomer vertrekt Kerr naar North Bay, waar hij werkt bij het zwembadbedrijf van zijn familie. Zonder dat werk zou hij niet rond kunnen komen van ijshockey.

De bitterheid straalt er bij Kerr vanaf. "Die NHL-ers verdienen waarschijnlijk in een week meer dan ik in een heel seizoen."

Deze week tekenden Detroit Red Wings spelers Derian Hatcher, Chris Chelios en Kris Draper contracten bij de Motor City Mechanics, het lokale UHL team. De GM van de Mechanics zegt dat hij geen andere spelers heeft hoeven ontslaan, maar dat sommige spelers nu wel minder aan spelen toe zullen komen.