NHL DEL keulen logo

9 december 200600:00

Keulen wint bij aartsrivaal

Kölner Haie versloeg vrijdagavond aartsrivaal Düsseldorf met 2-3. Het betekende voor Düsseldorf de eerste thuisnederlaag sinds 17 september toen Berlijn met 3-6 te sterk was voor DEG Metro Stars. Köln nam met deze zege revanche voor de thuisnederlaag tegen Düsseldorf van vorige maand.

De derby tussen Köln en Düsseldorf leeft als nooit tevoren. Een recordaantal van 13.318 toeschouwers waren op het nieuwe stadion van de Metro Stars afgekomen. Zij zagen hoe Craig Johnson met een rommelige goal de thuisploeg al na 52 seconden op voorsprong bracht. De bezoekers kregen daarna de kans op de gelijkmaker omdat twee spelers van Düsseldorf naar de strafbank werden gestuurd. Maar zelfs met dit dubbele overwicht konden de Haie weinig kansen scheppen.

Pas in de tweede periode kon Köln gelijk maken via Sean Tallaire. Beide teams speelden vooral defensief ijzersterk waardoor er weinig werk voor de beide goalies. Düsseldorf kreeg aan het einde van de tweede periode de beste kans via Jean-Luc Grand Pierre. De 29-jarige verdediger raakte echter de paal.

Uitgerekend de in Düsseldorf geboren Philip Gogulla zette Köln op voorsprong in de 44e minuut. Köln drukte door en twee minuten later tilde de bezoekers de voorsprong naar 1-3 dankzij een powerplaygoal van Aaron Gavey.

In de 52e minuut viel de aansluitingstreffer voor Düsseldorf. Sean Brown wist Adam Hauser te verslaan en bracht daarmee de spanning terug in de derby. Tot deze treffer domineerde Köln het spel maar Düsseldorf bewaarde hun beste spel voor de slotfase. Dit slotoffensief zorgde voor veel hectische momenten voor het doel van Adam Hauser maar de 26-jarige Amerikaan hield zijn ploeg voor de zoveelste keer dit seizoen overeind. De grootste kans viel in de laatste minuut. Klaus Kathan mocht van dichtbij aanleggen maar kon de puck niet langs Hauser krijgen. Met deze zege nadert Köln Düsseldorf op de ranglijst, de achterstand voor de ploeg uit de Domstad bedraagt slechts twee punten.

Overige wedstrijden

Donderdagavond heroverde Mannheim al de koppositie op Ingolstadt. Mannheim won zelf met 2-1 van Frankfurt terwijl Ingolstadt in overtime met 3-4 verloor uit bij Hannover. Mannheim staat nu één punt voor op Ingolstadt dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Krefeld ging zwaar onderuit in Nürnberg. De Ice Tigers wonnen maar liefst met 7-1 van de Pinguine. De thuisploeg nam in de eerste periode al een 3-0 voorsprong dankzij onder meer twee shorthanded goals van Shawn Carter en Brian Swanson. In de tweede periode liep Nürnberg uit naar een riante 7-0 voorsprong. Negen minuten voor tijd redde Dusan Milo de eer voor Krefeld.

Augsburg maakte een eind aan de reeks overwinningen van Hamburg. De Panthers wonnen thuis met 5-2 van Hamburg. De thuisploeg legde de basis voor de overwinning in de tweede periode toen Augsburg een 0-1 achterstand omdraaide naar een 4-1 voorsprong.

Berlijn won met 4-1 van Iserlohn. De Roosters vallen wat terug na een uitstekende start dit seizoen. Iserlohn kwam in de hoofdstad op voorsprong door een goal van Robert Hock maar al snel scoorde Steve Walker de gelijkmaker voor de Eisbären. De voormalige NHL-speler Jeff Jillson schoot Berlijn in de 34e minuut op voorsprong. Daarna was het de beurt aan Christoph Gawlik. De pas 19-jarige aanvaller uit Deggendorf zorgde met twee goals ervoor dat Berlijn weer eens winnend van het ijs kon stappen.

Duisburg blijft stijf onderaan bungelen in de DEL. Ditmaal verloren die Füchse met 3-2 in Straubing. Duisburg wordt geteisterd door blessureleed en nam deze week ook afscheid van Martin Schweiger. De aanvaller vertrekt naar Bietigheim omdat hij ontevreden was over de ijstijd die hij kreeg bij Duisburg. Niettemin kwam Duisburg wel op een 0-2 voorsprong in Duisburg door goals van Franz Fritzmeier en Johan Forsander.

Halverwege de tweede periode draaide Straubing het duel echter volledig om. Goals van routinier Günther Oswald, Cam Severson en Bill Trew.