Trappers vs Falken 2017 Kevin Bruijsten viert feest

24 april 201922:39

Kevin Bruijsten schiet Trappers langszij

Tilburg Trappers heroverde met een 4-5 zege in overtime in Landshut het thuisvoordeel in de Oberliga-finale. Kevin Bruijsten scoorde drie keer, waaronder de winnende treffer.

Het scheelde woensdagavond maar heel weinig of Trappers was op een 2-0 achterstand gekomen in de finaleserie. Voor 4284 toeschouwers koesterde Landshut een 3-4 voorsprong terwijl de laatste speelminuut al liep. Met de goalie al van het ijs was het captain Ivy van den Heuvel die voor opluchting zorgde bij de Tilburgse-fans door de extra tijd af te dwingen.

Daarmee kreeg de wedstrijd de ontknoping die het verdiende tussen twee ploegen die bijzonder aan elkaar gewaagd zijn. In de extra tijd kregen beide teams kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar was het uiteindelijk na iets meer dan zes minuten Kevin Bruijsten die de trekker overhaalde en doelman Patrick Berger verslagen achterliet. Tilburg gaat met een 1-1 stand terug naar huis, waar komende vrijdag het derde duel in de serie op het programma staat.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Topstart

De start voor Trappers was uitstekend in Landshut. Mitch Bruijsten maakte van de eerste powerplay voor Trappers gebruik om te laten zien hoe effectief Tilburg is met een man meer op het ijs. Binnen zes minuten had Trappers zo een voorsprong te pakken.

Dat duurde niet lang. Acht minuten later was de situatie omgedraaid en stond Landshut op een 1-2 voorsprong. Max Forster scoorde zijn derde van de serie voor de gelijkmaker, waarna de ervaren Miloslav Horava zijn ploeg tot grote vreugde van het publiek op voorsprong zette. Een stand die werd meegenomen naar de eerste pauze.

Snelle goal

Tilburg kwam met een snelle goal van Kevin Bruijsten in de openingsminuut van de tweede periode weer gelijk in een periode waarin Landshut de nodige kansen kreeg om het initiatief terug te pakken. Dat gebeurde pas vroeg in de derde periode via een treffer van Max Hofbauer, de 29-jarige voormalige Duitse jeugdinternational met ruim 170 wedstrijden ervaring op het tweede niveau in Duitsland.

Weer was het Tilburg dat terugkwam. Wat dat betreft deed de wedstrijd denken aan het derde duel in de serie tegen Herne, toen Trappers ook meerdere keren terugkwam uit achterstand om vervolgens de wedstrijd te winnen. Opnieuw was het de voormalige aanvoerder van de nationale ploeg Kevin Bruijsten die zijn waarde voor Trappers bewees.

Dit spelletje herhaalde zich nog een keer. Horava, een voormalige Tsjechische international met ervaring in vier van de beste ijshockeyliga's in Europa, scoorde zijn tweede van de wedstrijd en leek daarmee lange tijd de winnende treffer te hebben gescoord. Tot de goal van Van den Heuvel in de slotminuut en de derde goal van Kevin Bruijsten die de winst alsnog aan Tilburg gaf.

Door de zege van Trappers is de serie tussen Tilburg en Landshut nu op zijn vroegst komende zondag afgelopen.