25 januari 200500:00

Door [email protected]

Klacht vanuit het graf

Het is eind januari en het hele NHL-seizoen is zo goed als zeker verloren. De frustraties daarover gaan bij sommige fans erg diep. Zo diep dat deze week zelfs een dode man klaagde over het gebrek aan NHL ijshockey.

Archie Bennitz overleed afgelopen week op 84-jarige leeftijd. De Canadees gaf zijn zoon enkele dagen voor zijn heengaan opdracht om zijn overlijdensadvertentie te gebruiken om zijn beklag te doen.

De oude Bennitz was zijn leven lang een groot ijshockeyfan. Dit seizoen was hij zeer gefrustreerd dat hij zijn favoriete sport niet meer op tv kon volgen. In zijn laatste levensdagen in het ziekenhuis klaagde hij constant dat hij geen ijshockey kon kijken.

Bennitz's 46-jarige zoon David kreeg vanaf het sterfbed gedicteerd wat in de advertentie moest staan. Vooral NHL directeur Gary Bettman en spelersvertegenwoordiger Bob Goodenow kregen er stevig van langs. "Hij noemde ze 'stinkdieren' omdat ze hem ijshockey onthielden", zegt David Bennitz. "Van alle scheldwoorden vond hij dit de mooiste. Een stinkdier zal je niet doden, maar er hangt wel een vreemd geurtje aan."

Bennitz junior is van plan de advertentie op te sturen naar Bettman en Goodenow.