Tijgers knudsen dive 0708

30 januari 200800:00

Door Joep Meijsen

Knudsen naar Duitsland

De terugkeer van doelman Tim Knudsen in de opstelling van Amsterdam was maar van korte duur. De goalie maakt voor de rest van het seizoen de overstap naar de Heilbronner Falken uit de Duitse tweede liga.

Daarmee is Knudsen de tweede speler van Amsterdam die zijn heil zoekt in Duitsland. De doelman maakte juist afgelopen weekeinde een emotionele rentree bij de hoofdstedelijke formatie na het overlijden van zijn vader. De doelman blijft overigens gewoon in Amsterdam en zal alleen naar Duitsland reizen als daar vanwege een blessure bij die ploeg de noodzaak voor is.

Dit betekent echter dat hij niet meer in Amsterdam mag uitkomen. Door het verstrekken van een internationale transfer naar Duitsland is Knudsen niet langer speelgerechtigd in de Nederlandse competitie. Op 31 januari ligt de deadline voor transfers tussen verschillende landen bij de internationale ijshockeyfederatie IIHF.

'Gevoelsmatig zou ik liever niet op het aanbod willen ingaan, maar het is voor mij persoonlijk dusdanig aantrekkelijk dat ik, samen met de coaches, tot de de afweging ben gekomen om toch de transfer aan te gaan. Ik stond voor de keuze om egeven de stand op de ranglijst rekening te houden met een poedige terugkeer naar Canada of tegen een financieel aantrekkelijke vergoeding mijn verblijf hier te verlengen', zegt Knudsen zelf over zijn overstap.

Eerder deze week stuurde Nijmegen Devils alle buitenlanders naar huis, terwijl Groningen verdediger Jonas Carlenius zag vertrekken. Alledrie de clubs zijn uitgeschakeld voor de play-offs en zijn over twee speelronden uitgespeeld voor dit seizoen.