Hys knudsen veryclose 0809

10 april 200900:00

Door [email protected]

Knudsen verlengt in Den Haag

Tim Knudsen heeft zijn contract bij HIJS Den Haag met een jaar verlengd. De 29-jarige goalie is de tweede import die komend seizoen terugkeert bij de landskampioen.

Den Haag maakte het aanblijven van de populaire Canadees donderdagavond bekend tijdens een supportersavond in De Uithof. Het wordt het derde seizoen in Nederland voor Knudsen, die in 2007 bij Amsterdam begon.

'Het leven in Den Haag, de club die enorm sterk gerund wordt door professionele mensen en de toenemende interesse voor het ijshockey in Den Haag zijn voor mij de belangrijkste redenen om hier te blijven', aldus Knudsen. 'Daarnaast heb ik het gevoel dat er met deze club nog meer prijzen te winnen zijn. En daar wil ik bij zijn.'

Knudsen was afgelopen seizoen de onbetwiste starting goalie van Den Haag. Hij keepte alle wedstrijden in de playoffs en bleef in zowel de kwartfinaleserie als de halve finaleserie ongeslagen.

Het kampioenschap met Den Haag is de eerste voor Knudsen in een lange loopbaan. Hij speelde in totaal voor 11 teams in vijf landen. In een lokale krant gaf hij eerder deze week al aan zijn stek echt gevonden te hebben in Den Haag. 'Ik hou van Nederland. Ik wil een tijdje op dezelfde plaats blijven. Misschien wel de rest van mijn loopbaan.'

Voordat hij terugkeert naar Canada brengt Knudsen eerst nog een bezoekje aan Denemarken, waar zijn vader oorspronkelijk vandaan komt.

Den Haag kondigde eerder al aan dat de Tsjechische forward Jan Bohac zou blijven. Ook coach Brian DeBruijn keert komend seizoen terug.