Mede ontwerp Mediagroep Heerenveen

Watersley U20 international icehockey tournament

Patrick Strauch hoofdcoach Kölner Haie U20
Patrick Strauch hoofdcoach Kölner Haie U20 — © DEB

9 augustus 202413:25

Door Danny Micola von Fürstenrecht

Kölner Haie Starten Watersley Ice Hockey Tournament Tegen Jong Oranje U20

Voor de Kölner Haie start het Watersley Ice Hockey Tournament vandaag tegen Jong Oranje U20. Vanmorgen spraken wij met de hoofdcoach van de Haie, Patrick Strauch, tevens assistent bondscoach van het Duitse U20 team waarmee hij afgelopen week in Slowakije op trainingskamp was.

Een drukke tijd voor Strauch dus, die direct na thuiskomst in Keulen doorreisde met zijn team richting Nederland. Hij heeft uitgekeken naar de eerste editie van het Watersley Ice Hockey Tournament. “Toen we gevraagd werden om deel te nemen, hoefden we niet lang na te denken. We spelen vaak tegen Jong Oranje U20 in de voorbereiding en in deze opzet was het mogelijk om ook nog te trainen en tegen 2 andere sterke tegenstanders oefenwedstrijden te spelen. Het was alleen wat puzzelen met de data, maar gelukkig was de organisatie flexibel en is het gelukt. We zijn goed opgevangen op Watersley en hebben ook goed kunnen trainen op de ijsbaan in Geleen. Alles is zeer goed en professioneel georganiseerd,” vertelt Strauch die in de jeugd zelf ook voor Keulen uitkwam.

In tegenstelling tot de deelnemende landenteams aan het toernooi, is Keulen al even bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Deze dagen geven daar een goed vervolg aan: “We zijn vanaf 22 juli als team bij elkaar trainend op het ijs en hebben oefenwedstrijden gespeeld tegen Krefeld en Düsseldorf. Na dit toernooi spelen we nog tegen onze rivalen uit Manheim, hebben we nog een toernooi in Ostrava (Tsjechië) en sluiten we af tegen het seniorenteam van Duisburg.”

“We zien het als een eer om mee te mogen doen aan het Watersley Ice Hockey Tournament en te strijden tegen landenteams”

— Patrick Strauch hoofdcoach Kölner Haie U20

Een lange goede voorbereiding schept verwachtingen, ook bij de coach: “Ik verwacht dat onze spelers elke wedstrijd een stapje verder ontwikkelen. We bekijken dit intensief van wedstrijd tot wedstrijd en letten dan voornamelijk op team taktieken en hoe spelers zich individueel zich hierin bewegen, in het speciaal tegen de buitenlandse tegenstanders.”

Qua buitenlandse tegenstanders kan Strauch zijn lol op dit weekend: “Dit is voor onze jongens geweldig en een mooie uitdaging om zich te meten aan spelers die in hun eigen land bij de betere spelers horen van hun geboortejaar. We zien het als een eer om mee te mogen doen aan het Watersley Ice Hockey Tournament en te strijden tegen landenteams. Het is een ander soort ijshockey, niet-Duits en vaak met een hoge intensiteit. Onze jonge mannen zullen hier dus een behoorlijk uitdaging gaan hebben en dat is alleen maar goed voor hun ontwikkeling.”

Strauch gaf aan dat zijn team groeiende is, letterlijk en figuurlijk. Dat is belangrijk naar de toekomst toe: “In deze tijd van voorbereiding is dat stuk heel belangrijk, in mijn ogen belangrijker dan het resultaat. We kijken uit naar deze dagen in Nederland. Onze jongens zijn klaar voor deze mooie uitdaging!”