19 januari 200800:00

Korthuis velt cupwinnaar

Tilburg kon enkele dagen na de bekerwinst het gat op de ranglijst met de andere finalist niet dichten. Trappers ging met 5-2 onderuit in Den Haag, waarbij Matt Korthuis twee goals en een assist voor zijn rekening nam.

Wellicht waren het de na-effecten van de festiviteiten rond de bekerwinst, wellicht speelde het groeiende zelfvertrouwen bij Den Haag onder leiding van de nieuwe coach Andy Tenbult een rol. In ieder geval zag Trappers de reeks van zes overwinningen, inclusief de finale van woensdag, doorbroken en werd het gat van drie punten met koploper Heerenveen niet gedicht.

Hijs Den Haag op zijn beurt had maar Ă©Ă©n van de laatste drie wedstrijden gewonnen, maar krijgt door deze overwinning en de nederlaag van Geleen in Nijmegen weer aansluiting bij de top drie in Nederland. Nog wel op respectabele afstand van Heerenveen en Tilburg overigens. De ploeg zal echter veel zelfvertrouwen putten uit deze overwinning.

Via Matt Korthuis kwam Den Haag voor twaalfhonderd toeschouwers in De Uithof halverwege de eerste periode op voorsprong. Deze werd door een powerplaygoal van Bohuslav Subr verdubbeld. Trappers had echter maar iets meer dan een minuut nodig om de stand nog voor de dertigste minuut weer gelijk te trekken. Rody Jacobs en Peter van Biezen namen de treffers voor hun rekening.

Het waren echter Jan-Jaap Natte en Matt Korthuis die ervoor zorgden dat Den Haag toch met een geruststellende voorsprong de tweede pauze haalde. Josh Mizerek schoot na acht minuten in de derde periode de vijfde Haagse treffer binnen, waarmee hij de punten veiligstelde voor de thuisclub.

Tilburg neemt het nu zondag op tegen Nijmegen, terwijl Den Haag op zaterdag op bezoek mag in Groningen.