22 januari 200500:00

Krappe zege Bulldogs

Amsterdam Bulldogs klopte voor de tweede keer binnen een week Tilburg Trappers. In een matige wedstrijd was Mark Bultje met twee goals belangrijk voor de hoofdstedelingen.

Het harde spel van de halve finale van vorige week lag nog fris in het geheugen, wat de verwachtingen voor de re-match hoog opschroefde. Beide teams misten echter cruciale spelers. Tilburg speelde zonder de geschorste Casey van Schagen en Amsterdam moest aanvangen zonder Mark McArthur, Karl Dykhuis en de weer naar huis teruggekeerde Kevin Hoogsteen. De beladen confrontatie stond onder leiding van Earl Rhyno, die opvallend weinig problemen kende.

Amsterdam begon sterk want na twee minuten zette Marcel Kars zijn ploeggenoot Lamonte Polet alleen voor Martin Trommelen. De Tilburgse goalie wist zijn net echter schoon te houden. In de vijfde minuut was het alsnog raak. Terwijl Dennis ten Bokkel op de strafbank zat, scoorde Mark Bultje voor Amsterdam op assist van Doug Stienstra en Lamonte Polet.

Tilburg speelde de gehele eerste periode bijzonder slap, de Amsterdamse goalie Yordan van Hoegee hoefde maar sporadisch in actie te komen. Tegen het einde van de eerste periode stond diezelfde Van Hoegee aan de basis van de tweede goal. De stand-in voor Mark McArthur gaf de assist aan Tommie Hartogs die vrijstond op de rode lijn. Hartogs schaatste met een prachtige passeerbeweging langs de verdediging en verschalkte Trommelen in de bovenhoek. Amsterdam op een verdiende 2-0 voorsprong.

Tilburg kwam na de eerste pauze met betere voornemens uit de kleedkamer en greep het initiatief in de wedstrijd. Dit leidde tot enkele grote kansen, waaronder een hard schot van Jeff Trembecky ver in de periode dat op de paal uiteen spatte. Een minuut na dit schot lag de puck aan de andere kant van het ijs in het net. Mark Bultje scoorde met een prachtige wrap-around zijn tweede van de avond op assist van Marcel Kars en Leo van den Thillart.

De toeschouwers in de Jaap Edenhal vreesden dat dit de nekslag zou worden voor Tilburg. Echter een halve minuut later scoorde Stanislav Nazarov de 3-1. Een ogenschijnlijk eenvoudig afstandschot glipte door de handschoen van Yordan van Hoegee en zorgde daarmee voor de gelukkige aansluitingstreffer. De derde periode was geheel voor Tilburg dat op zoek ging naar doelpunten. Na zeven minuten in het derde bedrijf kreeg Simon de Wit een penalty aan zijn broek voor crosschecking. Hiervan profiteerde Stanislav Nazarov, die vrij mocht aanleggen en de 3-2 op het scorebord bracht. Daarna kwamen er nog grote kansen voor Erik Zachrisson, Peter van Biezen en . Geen van allen troffen echter doel, zodat Amsterdam de krappe voorsprong behield. Een bench minor penalty voor Tilburg omdat de zesde speler al op het ijs verscheen voordat Trommelen eraf was, zorgde luttele seconden voor tijd voor de beslissing en leverde de Bulldogs drie punten op.

Na afloop was Tilburg-trainer Theo van Gerwen duidelijk in zijn analyse. Ă‚Om hier te winnen moet je zestig minuten gas geven maar helaas hebben wij de eerste twintig minuten zitten slapen. Gezien de wedstrijd van vorige week is deze slappe start onbegrijpelijk. Ondanks een goede derde periode bleef de verdiende gelijkmaker uit.Ă‚

Het slappe spel van Amsterdam in de laatste fase verweet Chris Eimers vooral aan de bekerfinale. Ă‚Na de wedstrijd van vorige week tegen Tilburg was de emotie en de spanning eraf en dit zag je duidelijk terug op het ijs vanavond. We begonnen goed en tot de 3-1 hadden we niks te vrezen. Door die gelukkige treffer van Nazarov kreeg Tilburg weer vertrouwen maar dankzij onze sterke penalty killing en het goede keepen van Yordan konden we de wedstrijd tot een succesvol einde brengen.Ă‚