17 december 200700:00

Door Remco

Krappe zege voor Trappers

Ook de zesde wedstrijd in de eredivisie eindigde in een winstpartij voor Tilburg Trappers. De bekerfinalist won thuis nipt met 3-2 van Nijmegen Devils. Josh Tataryn scoorde beide goals voor Nijmegen.

De stand in de eredivisie na zes speeldagen voorspelt een knallende bekerfinale op 16 januari. Heerenveen Flyers en Tilburg Trappers domineren voorlopig de competitie met achttien punten uit zes wedstrijden. Tegen Nijmegen had Tilburg toch meer moeite dan vooraf gedacht.

De Devils kwamen na bijna drie minuten spelen op voorsprong door een powerplaygoal van Josh Tataryn. De 25-jarige Canadees is nu met zestien doelpunten de onbetwiste topscorer aan Nijmeegse zijde. Ter illustratie van de aanvallende malaise bij de Devils: Mike Rice is nummer twee op de topscorerslijst met vier doelpunten. Rice ontbrak overigens tegen Tilburg net als ploeggenoot Dave Stappershoef vanwege de gebeurtenissen vrijdag tegen Geleen.

Scoren is absoluut geen probleem voor de Tilburg Trappers. De eerste lijn van Tilburg heeft alleen al bijna twee keer zo veel doelpunten als Nijmegen in totaal. De Trappers stelde daarom nog in de eerste periode orde op zaken door driemaal goalie Benjamin Finkenrath te verslaan.

Ex-Nijmegenaren Doug Stienstra en Bob Teunissen draaiden de achterstand al om in een 2-1 voorsprong en Brendan Bernakevitch zorgde in de slotseconden nog voor de derde Tilburgse treffer.

Na een doelpuntloze tweede periode leek de wedstrijd zonder al te veel hectiek richting het einde te gaan. Tilburg bleek niet in staat om de beslissende treffer te maken en Paulo Colaiacovo voorkwam een Nijmeegse aansluitingstreffer.

Halverwege de derde periode sloeg de vlam alsnog in de pan na een charge van Dennis Unk op goalie Benjamin Finkenrath die buiten zijn crease was. Nick Verbruggen nam direct revanche voor zijn goalie en zocht de confrontatie met Unk die de afgelopen twee seizoenen nog zijn ploeggenoot was bij de Emperors. Verbruggen mocht inrukken met een game misconduct terwijl Unk dankzij een match penalty de komende twee wedstrijden op de tribune plaats mag nemen.

Vlak na het opstootje scoorde Nijmegen alsnog de aansluitingstreffer. Op aangeven van speler-coach Rob Meanchoff wist Tataryn zijn tweede treffer van de avond te noteren. Dichterbij zou Nijmegen niet komen ook niet in de slotminuut met een extra veldspeler in plaats van Finkenrath.