NHL DEL krefeld logo

3 november 200600:00

Krefeld wint in Hamburg

Krefeld blijft de stijgende lijn van de laatste weken voortzetten. Donderdagavond won de ploeg van trainer Jiri Ehrenbergen met 2-3 van de Hamburg Freezers. De winnende goal werd gescoord door Herberts Vasiljevs.

Iets meer dan zevenduizend toeschouwers waren op deze wedstrijd afgekomen waaronder honderd trouwe fans uit Krefeld. Het thuispubliek snakte naar een overwinning want Hamburg verloor zes van de laatste zeven wedstrijden.

De eerste periode ging behoorlijk gelijk op hoewel de beste kansen voor Hamburg waren. Vlak voor het einde van de periode viel de openingstreffer voor de Freezers. Verdediger Patrick Boileau wist shorthanded zijn ploeg op voorsprong te zetten. Krefeld-goalie Reto Pavoni ging niet vrijuit bij deze goal. Het houdbare schot van Boileau ging door de benen van de Zwitserse goalie.

Op voorsprong komen is niet het grootste dilemma in Hamburg, het behouden van deze voorsprong is echter wel een probleem. Krefeld kwam na drie minuten al op gelijke hoogte door verdediger Richard Pavlikovsky. De thuisploeg wist binnen de minuut weer de voorsprong te heroveren door een goal van Francois Fortier.

Maar ook de tweede voorsprong van deze wedstrijd was niet toereikend voor Hamburg. Daniel Pietta veranderde een schot van Jan Alinc van richting en liet daarmee goalie Steffen Karg kansloos. Het laatste deel van de tweede periode leverde bijzonder weinig kansen op voor beide teams. Zelfs met twee spelers meer op het ijs kon Hamburg geen kansen afdwingen.

In de derde periode waren er ook weinig kansen te bewonderen in de Color Line Arena. Hamburg kon wederom niet tot scoren komen ondanks twee powerplays. Krefeld pakte vier minuten voor tijd dan toch de overwinning. Niet dat de Pinguine zo goed speelden, maar de inidividuele klasse van Herberts Vasiljevs gaf de doorslag. Met een knap slapshot in de kruising liet de Let goalie Karg kansloos.

Dankzij deze zege klimt Krefeld naar de achtste plaats. Hamburg valt nu buiten de plaatsen die recht geven op deelname aan de play-offs. De Freezers staan momenteel op de elfde plaats.

Hamburg-trainer Mike Schmidt maakte een aangeslagen indruk na afloop van de teleurstellende wedstrijd: ‘De jongens willen wel, maar kunnen simpelweg niet. Gezien de kwaliteit van onze selectie zouden we veel hoger moeten staan maar het zelfvertrouwen van ons team is nul. We bevinden ons in een diep dal en met de wedstrijd zondag tegen Nurnberg zal het niet eenvoudig zijn om daar uit te komen.'

Overigens lijkt de wedstrijd van aanstaande zondag de laatste te worden van Mike Schmidt als trainer van de Freezers. Bij een verlies in Nürnberg is de verwachting in Hamburg dat Schmidt nog voor het begin van de Deutschland-Cup zal worden ontslagen.

Krefeld heeft zondag ook een pittige wedstrijd in het verschiet. Zij spelen zondagavond de belangrijke derby tegen Düsseldorf.