Trappers lalonde jumpchamp 0708

13 juni 200900:00

Door [email protected]

Lalonde landt in Den Haag

HYS Den Haag heeft zich versterkt met voormalig Nederlands topscorer Mike Lalonde. De club kan komend seizoen ook rekenen op de diensten van de ervaren verdediger James Sanford.

De regerend landskampioen kondigde de versterkingen vrijdag aan tijdens een speciale supportersavond.

Lalonde won in 2007-08 met Tilburg Trappers de strijd om zowel de nationale beker als de landstitel. In de met 2-3 gewonnen kampioenswedstrijd in Thialf scoorde de Canadees alle Tilburgse goals, waaronder de gamewinner in overtime. Hij eindigde het seizoen als topscorer met 49 goals en 109 punten.

Lalonde speelde afgelopen seizoen voor Stockton Thunder in de ECHL, de ploeg waar hij de twee seizoenen voor Tilburg als topscorer afsloot. In de reguliere competitie wist Lalonde 20 doelpunten en 31 assists te noteren. Tijdens de playoffs in de ECHL kwam Lalonde tot Ă©Ă©n treffer en drie assists in zeven wedstrijden. Zijn collegetijd bracht Lalonde door bij het sterke Michigan State University in de NCAA.

HYS Den Haag kondigde op de supportersavond ook de komst van de 24-jarige verdediger James Sanford aan. De Canadees wordt het komende seizoen de vervanger van Duncan Dalmao, die zijn schaatsen aan de wilgen hangt.

Sanford genoot zijn ijshockeyopleiding bij de Moncton Wildcats in de QMJHL, de sterke jeugdcompetitie van Quebec.De afgelopen vijf seizoenen verdeelde de Canadees over de American Hockey League, de op-Ă©Ă©n-na hoogste liga in Noord-Amerika, en de ECHL. In 99 AHL-wedstrijden kwam hij tot 12 goals en 28 assists, terwijl hij in 126 ECHL-wedstrijden voor 18 goals en 62 assists tekende. In 2007-08 was hij met negen goals en 24 assists de bestscorende verdediger bij Utah in de ECHL.

In mei 2008 tekende Sanford een contract bij Saipa Lappeenranta in de Finse hoogste divisie, voor zijn eerste Europese avontuur. Hij kwam echter niet in actie in de SM-liiga en dook in oktober op in het ECHL-trainingskamp van de Utah Grizzlies. Sanford kreeg tijdens het seizoen nog een korte oproep voor de AHL, maar eindigde bij St. Georges CRS Express in de vechtliga LNAH.

HYS bevestigde verder de terugkeer van ervaren krachten Josh Mizerek, Matt Korthuis en Marcel Bruinsma. Bruinsma is het komende seizoen speelgerechtigd voor het Nederlands team.

Eerder al kondigde de ploeg verlengingen aan voor Tim Knudsen, Brian Mullally, Jan Bohac, James Easter, Jimmy Raats, William Schut en Ronald Wurm. Nederlands international Jordy van Oorschot maakte de overstap vanuit Amsterdam. HYS opent het seizoen met de strijd om de Ron Berteling-schaal tegen bekerwinnaar Nijmegen Devils.